Smoked Candied Almond Recipe

Καπνιστό Αμυγδαλέλαιο Συνταγή



Για να προετοιμάσετε αυτήν την καπνιστή συνταγή αμυγδάλου, έχω χρησιμοποιήσει κανέλα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυχόν μπαχαρικά που σας αρέσουν. Για τις τελευταίες παρτίδες, έχω χρησιμοποιήσει την παρακάτω συνταγή. Πιστεύω ότι η αρχική συνταγή προέρχεται από σοβαρά τρόφιμα. Έκανα επίσης αυτά τα τελευταία Χριστούγεννα και χρησιμοποίησα κάσιους. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πάρουν αρκετά από αυτά.

Όσον αφορά την άνοδο, μόνο αμύγδαλα άλμης. Τα άλλα καρύδια φαίνεται να έχουν αρκετά έλαια για να τους κρατήσουν από το να στεγνώσουν.

Ingredients

½ Φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα (απλή πάπρικα ή ουγγρική πάπρικα, αν χρησιμοποιείτε καπνιστά αμύγδαλα)

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

½ κουτ Καρύκευμα Old Bay

½ κουτ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο ασπράδι αυγού

4 φλιτζάνια αμύγδαλα ωμά με φλούδα (περίπου 1¼ λίρες)

Preparation

Προθερμάνετε το φούρνο στους 300°F, τοποθετήστε τη σχάρα στη μεσαία θέση και αλείψτε ένα λαδωμένο φύλλο ψησίματος με λάδι ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλάτι, την πάπρικα, το καγιέν, το Old Bay και το μαύρο πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι μέχρι να αφρατέψει. Ανακατεύουμε με αρωματική ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο κουρκούτι (θα αρχίσει να φαίνεται στεγνό, αλλά θα χαλαρώσει καθώς ανακατεύετε).

Διπλώνουμε τα αμύγδαλα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Απλώστε τα γλασαρισμένα αμύγδαλα σε μια ομοιόμορφη στρώση στο έτοιμο ταψί και ψήστε μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρά οι ξηροί καρποί, περίπου 25 λεπτά. Τα καρύδια θα εξακολουθούν να κολλάνε, αλλά θα σκληραίνουν καθώς κρυώνουν.

Αφήστε τα να κρυώσουν, ανακατεύοντας τα καρύδια κάθε λίγα λεπτά για να μην κολλήσουν – αλλά μην αρχίσετε να ανακατεύετε πολύ νωρίς. Μόλις κρυώσει, σπάστε τις υπόλοιπες φέτες και σερβίρετε. Οι ξηροί καρποί μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 εβδομάδα.

Όσο για το άλμη, εγώ αλατίζω μόνο αμύγδαλα, οι άλλοι ξηροί καρποί φαίνεται να έχουν αρκετά λάδια για να μην στεγνώσουν.