Καπνιστό Φιστίκια Συνταγή
Τα καπνιστά φιστίκια είναι ιδανικά για σνακ, κάμπινγκ και πεζοπορία.
Ingredients
500 ml (2 γ) σκέτα άψητα φιστίκια
125 ml (½ γ) σάλτσα καυτερής πιπεριάς
Φυστικέλαιο
Αλάτι για γεύση
Preparation
Συνδυάστε τα φιστίκια με την καυτερή σάλτσα σε ένα μικρό μπολ
Αφήστε να σταθεί για περίπου 30 λεπτά.
Αλείψτε με φυστικέλαιο ένα γυάλινο ή κεραμικό ταψί 23 cm x 33 cm (9″ x 13″) με φυστικέλαιο.
Προσθέστε τα φιστίκια, ανακατέψτε και απλώστε σε μια στρώση.
Πασπαλίζουμε με αλάτι.
Μέθοδος καπνίσματος:
Προθερμάνετε το Bradley Smoker στους περίπου 95°C (200°F).
Τοποθετήστε το ταψί με φιστίκια στην επάνω σχάρα του καπνιστή και χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Mesquite καπνίζετε/ψητάτε μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν τα φιστίκια - περίπου 50 έως 60 λεπτά.
Μεταφέρετε τα φιστίκια σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσουν.
Σερβίρουμε αμέσως ή κρατάμε σε σκεπασμένο βάζο για αρκετές μέρες.
Είδος μιμόζας
Ξύλο
Ως το πιο δυνατό από τα ξύλα καπνιστών, συμπληρώνει τέλεια τα πλούσια κρέατα όπως η μπριζόλα, η πάπια και το αρνί με τη πιο δυνατή, ελαφρώς πιο γλυκιά και πιο λεπτή γεύση από το Hickory.
Shop Now