Καπνιστό Πίτσα με τυρί Συνταγή
Εδώ θα μάθετε πώς να φτιάξετε τη ζύμη πίτσας και πώς να προσθέσετε τα αγαπημένα σας toppings. Για να καπνίζετε τυρί, χρησιμοποιήστε ένα κρύο εξάρτημα καπνιστή ή επισκεφθείτε το Blog Cold Smoke Cheese για περισσότερες λεπτομέρειες.
Ingredients
1¼ κουταλάκι του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά
½ φλιτζάνι ελαφρώς ζεστό νερό
1½ κγ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο - συν λίγο επιπλέον
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις - συν λίγο επιπλέον
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1-2 φλιτζάνια ό,τι επικαλύψεις πίτσας θέλετε (πεπερόνι, κρεμμύδια, μπέικον, πιπεριές, μανιτάρια κ.λπ.…)
1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί τριμμένο
Για να καπνίσετε το δικό σας τυρί, απλά καπνίστε το σκληρό τυρί της επιλογής σας (Cheddar, Gouda, Edam, Havarti, κ.λπ.…) για 1-2 ώρες με το εξάρτημα κρύου καπνιστή σας με ήπια μπισκότα όπως σκλήθρα, σφενδάμι ή πεκάν.
Preparation
Διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι σε χλιαρό νερό.
Πασπαλίζουμε από πάνω τη μαγιά.
Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να αφρίσει, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε λάδι στο μείγμα.
Ανακατεύουμε τη ζύμη ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε καθαρή, αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με το χέρι μέχρι να ενωθεί μια λεία μπάλα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και αλείφετε από πάνω με λάδι. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Χρειάζεται περίπου μία ώρα.
Ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη και ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα 12".
Συμπληρώστε με σάλτσα ντομάτας, γαρνιτούρες και το καπνιστό τυρί σας.
Αλείψτε την κρούστα της πίτσας με ελαιόλαδο και ψήστε στους 450°F για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρούστα.
Κλήθρα
ξύλο
Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.
Shop Now