Hot Smoked Pork Rack French Trimmed 

Ζεστό Χοιρινό καπνιστό Ράφι Γαλλική Περικοπή

Dan Shahin

Για μια κομψή παρουσίαση, τα παϊδάκια είναι συχνά «γαλλικά στολισμένα».

Ingredients

4-6 Κόκκαλο Χοιρινό Σχέδιο Γαλλικής Περικοπής

Αλμη:

1L Νερό

150 g αλάτι Kosher

125 γρ Μέλι Ράνι

1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μαύρου πιπεριού

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1 κλωναράκι θυμάρι

1 κλωνάρι φασκόμηλο

Καρυκεύματα:

1 κ.γ Φύλλα θυμαριού

1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας Φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού Κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή μουστάρδα

Preparation

Μέθοδος:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν βράση ανακατεύοντας να διαλυθούν. Μόλις πάρει μια βράση και διαλυθούν όλα κατεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Μόλις κρυώσει, αλατίστε το χοιρινό για τουλάχιστον 8 ώρες έως όλη τη νύχτα.

Βγάζετε από την άλμη, ξεπλένετε και στεγνώνετε. Καθίστε σε μια σχάρα και αφήστε να στεγνώσει στον αέρα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Αλείψτε το εξωτερικό του χοιρινού με ένα λεπτό στρώμα ελαιόλαδου ή μουστάρδας, για να βοηθήσετε το τρίψιμο να κολλήσει.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα σε όλη τη σχάρα χοιρινού.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 115 C και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία ρυθμίστε τον να καπνίσει. Χρησιμοποιήσαμε μπισκότα με γεύση Cherry για αυτό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μπισκότα με γεύση Bradley θέλετε.

Βάλτε το χοιρινό στο καπνιστή με ένα δίσκο στο ράφι από κάτω για να πιάσει τυχόν σταλαγματιές και χυμούς.

Αφήστε το να καπνίσει για 4-5 ώρες μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 60 C, αφαιρέστε την ένωση από τον καπνιστή και αφήστε να ξεκουραστεί για 15-30 λεπτά μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 63 C και μετά κόψτε ωραίες χοντρές μπριζόλες ανάμεσα στα κόκαλα και απολαύστε.

Κεράσι
 Ξύλο

Μπισκότα Cherry για Bradley Smokers

Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.

Shop Now