Καπνιστό Φιλέτο χοιρινού κρέατος με συνταγή ασιατικής τρίβει
Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Bradley μου είναι ότι δεν διστάζω να βγούμε έξω και να καπνίσω κάτι. Δεν έχει σημασία αν δεν δουλεύω με μεγάλη περικοπή κρέατος ή ολόκληρου ψαριού.
Για αυτή τη συνταγή, η οποία έκανε ένα τέλειο δείπνο της Κυριακής για δύο, με ένα αξιοπρεπές ποσό των υπολειμμάτων, χρησιμοποίησα ένα φιλέτο χοιρινού κρέατος μία λίβρα. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η σαλάτα αγγουριού ήταν υπέροχη με το χοιρινό. Ωστόσο, ήταν ακόμα καλύτερο σε ένα σάντουιτς χοιρινών φέτες την επόμενη μέρα! Είναι τόσο εύκολο, νόστιμο και ένα τέλειο foil για όλη αυτή την καπνιστή καλοσύνη.
Ingredients
The Asian Rub:
Για ένα φιλέτο μιας λίρας
Μια κουταλιά της σούπας σκόνη πέντε μπαχαρικών
Αλεσμένο τζίντζερ - 1 κουταλιά της σούπας
"Sugar in the Raw", ζάχαρη Demerara ή ανοιχτή καστανή ζάχαρη - 1 κ.σ
Σπασμένοι κόκκοι πιπεριού Σετσουάν – ένα κουταλάκι του γλυκού ή περισσότερο αν θέλετε περισσότερη κλωτσιά
Σκόρδο σε κόκκους - μία κουταλιά της σούπας
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Περίπου ¼ φλιτζάνι λίπος μπέικον – αυτό συγκρατεί το τρίψιμο και, φυσικά, προσδίδει ακόμα περισσότερη γεύση.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω και αλείφουμε το μείγμα σε όλο το ψαρονέφρι.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα.
Αφήστε το φιλέτο να καθίσει έξω από το ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το βάλετε στο Smoker.
Αγγουροσαλάτα:
Μισό φλιτζάνι ξύδι από κρασί ρυζιού
Ασιατική σάλτσα γλυκού τσίλι - 2 κουταλιές της σούπας
Ξύσμα λεμονιού - ένα κουτ
Ένα μέτριο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Καρότο μέτριο, ζουλιέν
Μισό μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Περίπου ½ φλιτζάνι ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο - ½ φλιτζάνι
Ψιλοκομμένα, ξερά καβουρδισμένα φιστίκια ¼ φλιτζάνι (να προσέχετε όταν προσθέτετε αλάτι όταν χρησιμοποιείτε αλατισμένα φιστίκια)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση
Preparation
Η διαδικασία του καπνίσματος:
Αρχικά, θερμαίνετε το Bradley Smoker στους 220 βαθμούς και μετά λαδώνετε καλά μια σχάρα. Για το φιλέτο του ενός κιλού, ο χρόνος καπνίσματος σε εσωτερική θερμοκρασία 160 βαθμών ήταν περίπου δύο ώρες.
Όπως συνιστάται πάντα, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Αγγουροσαλάτα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ξύδι, τη σάλτσα τσίλι και το ξύσμα λεμονιού μαζί. Στη συνέχεια, προσθέστε το αγγούρι, το καρότο, τα ραπανάκια και το κρεμμύδι και στη συνέχεια ανακατέψτε. Αφού αλατοπιπερώσετε, σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το σερβίρισμα, στραγγίζουμε τη σαλάτα και από πάνω τον κόλιανδρο και τα φιστίκια.