Ψητό πορτοκαλί Φιλέτο χοιρινού κρέατος Συνταγή
Μάθετε πώς να φτιάχνετε χυμώδη χοιρινό πορτοκαλί σχάρας και να συνδυάσετε αυτή την εύκολη συνταγή με κάποια νόστιμη σάλτσα.
Ingredients
2 χοιρινό φιλέτο - κομμένο και καθαρισμένο
Για την άλμη:
2 Φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
¼ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 Bay Beaf
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπεριού
6-7 κλαράκια θυμάρι
4 Φύλλα φασκόμηλου
2 Μανταρίνι (ξεφλουδισμένο και χυμό)
Για τη σφουγγαρίστρα σάλτσας:
1 μανταρίνι (ξεφλουδισμένο και χυμό)
2 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
Πιπέρι για γεύση
Preparation
Σε μια μικρή κατσαρόλα, ενώνουμε τα υλικά της άλμης και διαλύουμε όλο το αλάτι και τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε παγάκια για να κρυώσει το μείγμα. Σε ένα ταψί ή σακούλα, προσθέστε τα χοιρινά φιλέτα και την άλμη, μαζί με αρκετό νερό για να βυθιστεί πλήρως το χοιρινό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 24 ώρες.
Τραβήξτε το χοιρινό από την άλμη, στεγνώστε το και αφήστε το να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. ΜΗΝ προσθέσετε καθόλου αλάτι σε αυτό, η άλμη έχει ήδη προσθέσει το αλάτι στο χοιρινό. Αυτό θα είναι αρκετό!
Σε μέτρια σχάρα ψήστε το φιλέτο σας μέχρι τους 145-150ºF (63,8ºC-65.5ºC). Στα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος αλείφετε το χοιρινό με τη σάλτσα. Το αφήνουμε να καραμελώσει λίγο στο ζεστό γκριλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε το χοιρινό σε ένα ξύλο κοπής και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Κόψτε και σερβίρετε με λίγη από τη σάλτσα περιχυμένη από πάνω!
Συνταγή από: Cory Walby - Σαββατοκύριακο βράδυ δοκιμής κουζίνα