Καπνιστό Ζαμπόν με σφενδάμι Συνταγή
Η καπνιστή συνταγή ζαμπόν Maple Glazed είναι ιδανική για χρήση όταν θέλετε να προσθέσετε μια ειδική πινελιά στο εορταστικό ψητό ζαμπόν σας! Το πιο απίστευτο λούστρο με το άρωμα του σφενδάμου και του υπαινιγμού της μουστάρδας και των καρυκευμάτων για να σας κάνει να μην θέλετε ξανά ένα απλό ζαμπόν.
Ingredients
6 έως 7 κιλά (12 έως 14 λίβρες) ζαμπόν, μαγειρεμένο, έτοιμο για κατανάλωση
Επικόλληση:
30 ml (2 κουταλιές της σούπας) κάθε μουστάρδα Dijon, σιρόπι σφενδάμου και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
15 ml (1 κουταλιά της σούπας) το καθένα φυτικό λάδι, ξύδι μηλίτη, κρεμμύδι σε σκόνη, πάπρικα και 10 ml (2 κουταλιές της σούπας) χοντρό αλάτι
Preparation
Στιλβώ:
180 Ml (⅔ c) σιρόπι σφενδάμου
90 Ml (⅓ c) bourbon
45 ml (3 κουταλιές της σούπας) μουστάρδα Dijon
Το βράδυ πριν σχεδιάζετε να σερβίρετε το ζαμπόν, χαράξτε τη λιπαρή πλευρά του ζαμπόν με φαρδιές σταυρωτές τομές βάθους 0,6 cm έως 1,2 cm (¼′ έως ½′).
Συνδυάστε τα υλικά της πάστας σε ένα μικρό μπολ.
Απλώστε την πάστα ομοιόμορφα σε όλο το ζαμπόν.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Βγάζουμε το ζαμπόν από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 45 λεπτά.
Μέθοδος καπνίσματος:
Φέρτε το Bradley Smoker σας μεταξύ 105°C και 120°C (220°F και 250°F).
Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Maple καπνίζετε/μαγειρεύετε το ζαμπόν για περίπου 5 έως 6 ώρες ανάλογα με την ποσότητα γεύσης καπνού που θα θέλατε να έχει το ζαμπόν.
Ανακατεύουμε τα υλικά του γλάσου μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αλείψτε το ζαμπόν με γλάσο μερικές φορές την τελευταία ώρα του μαγειρέματος.
Για να εξυπηρετήσει:
Αφήστε το ζαμπόν να σταθεί για 15 λεπτά πριν το χαράξετε.
Σφεντάμι
Ξύλο
Με μια ελαφρώς καπνιστή, γλυκιά και διακριτική γεύση, τα μπισκότα σφενδάμου είναι ιδανικά για το κάπνισμα γαλοπούλας και για την ενίσχυση της γεύσης των πουλερικών και των πτηνών θηραμάτων.
Shop Now