Smoked Carnitas Recipe

Καπνιστό Καρνίτα Συνταγή



Μπορείτε να εξυπηρετήσετε carnitas πολλούς τρόπους. Μπορούν να καταναλωθούν ως κύριο πιάτο με φασόλια στο πλάι ή ως γέμιση σε tamales, tacos και burritos ή με salsa ως σνακ.

Ingredients

1 χοιρινό πισινό χωρίς κόκαλο 4 έως 6 λίβρες (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κόκαλο)

2 κουταλιές της σούπας ξηρό καρύκευμα Adobo ή για γεύση

½ κουταλάκι του γλυκού ισπανική πάπρικα ή περισσότερο για γεύση

¼ Μάτσο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο ή 4 κουταλιές της σούπας ξηρό

Αλάτι/πιπέρι για γεύση (το adobo έχει αλάτι)

2 μικρά κουτάκια πράσινης σάλσα βερντέ

Preparation

Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2 ιντσών αφήνοντας το λίπος επάνω.

Βάλτε τα κομμάτια σε ένα γυάλινο τηγάνι 9 x 14 ή αλουμινόχαρτο είναι επίσης εντάξει.

Προσθέστε τα ξηρά υλικά και 1 κουτάκι σάλσα βερντέ και ανακατέψτε.

Τοποθετήστε σε προθερμασμένο καπνιστή στους 225°F και καπνίστε με 1 ή 2 σακουλάκια της επιλογής σας. Χρησιμοποίησα το Alder. Μην ανησυχείτε αν το χοιρινό αρχίσει να ψήνεται λίγο.

Όταν τελειώσετε το κάπνισμα, μεταφέρετε το χοιρινό στην κουζίνα και ανακατεύετε αφήνοντας όλα τα υγρά με το χοιρινό.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 300°F για 3 ώρες. Μετά από 1½ ώρες πετάξτε το χοιρινό και αντικαταστήστε το αλουμινόχαρτο (μην στραγγίζετε το υγρό).

Μετά το ψήσιμο για 3 ώρες, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο ρίξτε το χοιρινό και ψήστε για 30 λεπτά ακόμα.

Το υγρό πρέπει να αρχίσει να σβήνει.

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, ρίξτε ξανά το χοιρινό και επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να έχετε μερικές τραγανές περιοχές με χοιρινό. Το υγρό πρέπει να έχει σχεδόν φύγει.

Βγάζουμε τα κομμάτια χοιρινού από το τηγάνι και τα κόβουμε με 2 πιρούνια. Μπορείτε να προσθέσετε άλλη μια κονσέρβα πράσινης salsa verde όταν το χοιρινό κρέας είναι τεμαχισμένο (αυτό είναι προαιρετικό).

Σερβίρουμε σε μεγάλες τορτίγιες αλευριού.

Κλήθρα
 ξύλο

Bisquettes Alder για τους Bradley Smokers

Η σκλήθρα χρησιμοποιείται συνήθως για καπνιστό σολομό λόγω της πιο ήπιας γεύσης της. Ωστόσο, χάρη στην ελαφριά, γλυκιά και μοσχομυριστή γεύση του, είναι μια απαλή γεύση καπνού ιδανική για σχεδόν κάθε πιάτο.

Shop Now