Καπνιστό Λουκάνικο και συνταγή τσίλι μπύρας
Αυτή η συνταγή τσίλι χρησιμοποιεί καπνιστό λουκάνικο αντί για την παραδοσιακή βάση του βοείου κρέατος.
Ingredients
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε κύβους
1 ½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2 κιλά καπνιστό λουκάνικο, κομμένο σε ½ σε φέτες (δείτε τη συνταγή για το λουκάνικο που αγοράζεται στο κατάστημα καπνίσματος)
2 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες
Ένα κουτί 28 ουγκιών τομάτες σε κύβους
2 κουτιά φασόλια - ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 Κονσέρβα μαύρα φασόλια - ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 μπουκάλι μπύρα
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Preparation
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε ολλανδικό φούρνο ή μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, την πιπεριά και το σκόρδο στον ολλανδικό φούρνο και τηγανίστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέστε καπνιστό λουκάνικο σε φέτες και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 5-7 λεπτά.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Αφήνουμε το κρύο να σιγοβράσει για 90 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό.