Καπνιστό Φιλέτο χοιρινού κρέατος Με συνταγή δαμάσκηνου
Προετοιμάστε αυτό το καπνιστό φιλέτο χοιρινού κρέατος με μαρινάδα από δαμάσκηνο και να είστε έτοιμοι να λάβετε τα βραβεία των καλεσμένων σας. Αυτή η συνταγή είναι αυτή που με έπεισε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον καπνιστή σας για κάτι περισσότερο από σολομό. Είναι από το βιβλίο μαγειρικής "Marinades" από τον Jim Tarantino. Καλύτερα αν χρησιμοποιείτε μήλο, κεράσι ή ξύλο πεκάν. Ελπίζω να το απολαύσετε αν το δοκιμάσετε.
Ingredients
2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
Χυμό μήλου ή πορτοκαλιού
3 λίβρες χοιρινό φιλέτο
Μαρινάδα:
6 φρέσκα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και χοντροκομμένα (παγώνω μερικά από το δέντρο μας κάθε καλοκαίρι μόνο για αυτή τη συνταγή)
¼ φλιτζάνι λικέρ creme de cassis
⅓ Φλιτζάνι ξίδι μηλίτη
¼ φλιτζάνι ξηρό κρασί Μαδέρας
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή πιεσμένες
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ξερή
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Preparation
Βράστε τα δαμάσκηνα και το κασσί, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Δροσερός.
Συνδυάστε το μείγμα δαμάσκηνου με ξύδι, κρασί, σκόρδο, μουστάρδα, ζάχαρη και μοσχοκάρυδο και τον πουρέ.
Μέθοδος μαγειρέματος:
Συνδυάστε τη μαρινάδα και το δεντρολίβανο και μαρινάρετε το χοιρινό όλη τη νύχτα ή για 8 ώρες.
Αφαιρέστε το χοιρινό και βράστε τη μαρινάδα για να το αλείψετε.
Χρησιμοποιήστε χυμό μήλου στο τηγάνι του καπνιστή σας και καπνίστε χοιρινό με μήλο, κεράσι ή πεκάν, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 140ºF.
Κεράσι
Ξύλο
Τα μπισκότα κερασιού παρέχουν ένα ήπιο, γλυκό και φρουτώδες άρωμα ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών, ψαριών, θαλασσινών, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, υδρόβια πτηνά, λαχανικά και τυρί.
Shop Now