Καπνιστό Jagerwurst Συνταγή
Για να σας πω την αλήθεια, αυτή είναι μια παραλλαγή της συνταγής καπνιστού Jagerwurst. Πήρα το βύθισμα σήμερα και αποφάσισα να φτιάξω το πρώτο μου λουκάνικο και αποδείχθηκε μια μεγάλη εμπειρία, πολύ χαλαρωτική. Τόσες πολλές συνταγές εκεί έξω, αλλά αποφάσισα για μια παραλλαγή του Jagerwurst ή του λουκάνικου Hunter του Ruhlman. Πήγε πολύ ομαλά, δεν μπορώ να σκεφτώ ένα μόνο αρνητικό σημείο. Λοιπόν, είχα ένα χτύπημα ενώ γέμισα, αλλά ήταν εύκολα σταθερό και μακριά πήγα.
Αυτό το λουκάνικο θα είναι υπέροχο με κάποιο καπνιστό τυρί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, έχει μια γήινη γεύση που στοιχηματίζω ότι είναι καλύτερα κρύο.
Ποτέ δεν είχα φτιάξει λουκάνικο, οπότε αν είστε νέοι σε αυτό το χόμπι, μην φοβάστε. Είναι εύκολο και πολύ διασκεδαστικό.
Ingredients
5 λίβρες χοιρινή σπάλα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένοι και αλεσμένοι σπόροι κόλιανδρου
2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένους και αλεσμένους σπόρους μουστάρδας
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού θεραπεία #1
2 κουταλάκια του γλυκού δεξτρόζη
½ φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι νερό
Preparation
Τρίψτε τα όλα μαζί και γεμίστε τα περιβλήματα.
Τα στέγνωσα για μια ώρα στους 130ºF και μετά τα έβγαζα 10 βαθμούς κάθε ώρα.
Τους έδωσα 3 ώρες καπνό βελανιδιάς από ουίσκι και τους άφησα μέχρι να φτάσει στους 152ºF περίπου.
Ουίσκι
Δρυς
Ειδικά δημιουργημένο για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο. Ταιριάζει με κόκκινο κρέας, χοιρινό, ψάρι (κυρίως σολομό) και βαρύ κυνήγι.
Shop Now