alt="pork belly sandwich"

Ημέρα του παιχνιδιού καπνίζει Σάντουιτς με μπέικον Συνταγή από τον Ted Reader



Αφεθείτε σε μια χυμώδη και γευστική ψητά πρωταρχικής πλευράς με αυτή τη νόστιμη καπνιστή συνταγή. Η πάστα μαρινάδα, φτιαγμένη με σκόρδο, σάλτσα worcestershire και μαύρο πιπέρι, εμπνέει στο κρέας για μια πλούσια γεύση, ενώ το δεντρολίβανο και το επιπλέον λίπος εξασφαλίζουν ότι η πρωταρχική πλευρά παραμένει ζουμερή και τρυφερή κατά τη διάρκεια των 5-6 ωρών καπνίσματος.

Ingredients

Καπνιστό μπέικον:

Επισκεφτείτε ένα τοπικό κρεοπωλείο όταν αγοράζετε τη χοιρινή σας κοιλιά. Η αγορά μιας ολόκληρης κοιλιάς (όχι πολύ μεγάλης, αλλά που ζυγίζει περίπου 10 κιλά) είναι ιδανική. Για κάθε 5 κιλά κρέατος, θα χρησιμοποιήσετε 3 κουταλιές της σούπας Cure. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Cure. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο Cure από αυτό που απαιτείται. Είναι σημαντικό να ζυγίζετε το κρέας σας και να προσδιορίζετε πόση θεραπεία θα χρειαστείτε.

10 κιλά ωμή χοιρινή κοιλιά, φλούδα σε 6 κουταλιές της σούπας Bradley Smoker Honey Cure

3 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα κράνμπερι

½ φλιτζάνι μπύρα τζίντζερ

1 φλιτζάνι Red Stag (μπουρμπόν με μαύρο κεράσι από τον Jim Beam)

1 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο

Game Day Big Bacon Sandwich:

2 κιλά καπνιστό μπέικον, κομμένο σε φέτες (συνταγή παραπάνω)

Αλάτι Kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση 1 φλιτζάνι δεσμευμένο μείγμα cranberry/raspberry (από τη συνταγή παραπάνω)

¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως

Splash of Red Stag (μπουρμπόν με μαύρο κεράσι από τον Jim Beam)

1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ εμποτισμένο με ουίσκι, τριμμένο (Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα τόσο αρωματισμένο τυρί, αντικαταστήστε το με το αγαπημένο σας λευκό τυρί τσένταρ ή άλλο τυρί. Ό,τι σας γυρίζει!)

1 φρέσκια μπαγκέτα

2 Φλιτζάνια baby ρόκα

Καπνιστό μπέικον:

Θερμοκρασία καπνιστή: 140ºF

Γεύση Bisquette: βαρέλι ουίσκι ή σφενδάμι ή hickory

Χρόνος καπνού: 6 έως 8 ώρες

1 Μπλέντερ χειρός εμβάπτισης

4 Σχάρες καπνιστών Bradley

1 αισθητήρας θερμομέτρου

Game Day Big Bacon Sandwich:

Θερμοκρασία καπνιστή: 235ºF

Γεύση Bisquette: βαρέλι ουίσκι ή σφενδάμι ή hickory

Χρόνος καπνού: 3 έως 4 ώρες

Preparation

Καπνιστό μπέικον:

Για κάθε 5 κιλά κρέατος, θα χρησιμοποιήσετε 3 κουταλιές της σούπας Cure. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Cure. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο Cure από αυτό που απαιτείται. Είναι σημαντικό να ζυγίζετε το κρέας σας και να προσδιορίζετε πόση θεραπεία θα χρειαστείτε.

Ζυγίστε το κρέας σας για να πάρετε ένα συνολικό βάρος. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη χοιρινή κοιλιά σε 4 κομμάτια ίσου μεγέθους. Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία για το Bradley Smoker Honey Cure, τρίψτε τα κομμάτια χοιρινής κοιλιάς και στις δύο πλευρές με το Cure. Αφήνω στην άκρη.

Η θεραπεία:

Σε ένα μπολ ή μια κανάτα, συνδυάστε τα κατεψυγμένα κράνμπερι, τη μπύρα τζίντζερ, το bourbon Red Stag και τη μαρμελάδα βατόμουρου. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι από το μείγμα, καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο, φυλάσσοντας να το χρησιμοποιήσετε στο Big Bacon Sandwich της ημέρας του παιχνιδιού (συνταγή παρακάτω).

Ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα cranberry πάνω από τα κομμάτια της χοιρινής κοιλιάς φροντίζοντας να καλύψουν όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα καρυκευμένα κομμάτια χοιρινής κοιλιάς σε μια ομοιόμορφη στρώση και βάλτε τα στο ψυγείο για 4-5 ημέρες (ανάλογα με το πάχος των κομματιών της κοιλιάς) γυρίζοντας τα κομμάτια κάθε μέρα για ομοιόμορφη σκλήρυνση.

Σημείωση: Δεν χρειάζεται να βάλετε πολύ από το μείγμα cranberry στην πλευρά της φλούδας, καθώς πραγματικά δεν θα εισχωρήσει τόσο καλά από αυτήν την πλευρά.

Αφαιρέστε τα κομμάτια της κοιλιάς χοιρινού από το ψυγείο και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα στο ψυγείο, ακάλυπτα, αφήνοντάς τα να στεγνώσουν στον αέρα για 4-6 ώρες.

Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 140ºF.


Τοποθετήστε ένα κομμάτι χοιρινής κοιλιάς σε κάθε ράφι και τοποθετήστε το στο καπνιστή. Τοποθετήστε τον αισθητήρα του θερμομέτρου και ρυθμίστε τον για εσωτερική θερμοκρασία 150ºF.

Καπνίζετε κομμάτια χοιρινής κοιλιάς για περίπου 6-8 ώρες. Αφαιρέστε από το καπνιστή και αφήστε το να κρυώσει. Εάν έχετε σφραγιστικό κενού, σφραγίστε κάθε κομμάτι χοιρινής κοιλιάς και παγώστε το για έως και ένα χρόνο. Όταν θέλετε λίγο νόστιμο μπέικον, αφαιρέστε ένα κομμάτι από την κατάψυξη, αφήστε το να ξεπαγώσει και ετοιμάστε το όπως θέλετε.

Κάνει περίπου 10 κιλά μπέικον.

Game Day Big Bacon Sandwich:

Ρυθμίστε το Bradley Smoker σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και ρυθμίστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 235ºF.

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τη φλούδα από το καπνιστό μπέικον. Πετάξτε τη φλούδα. Χρησιμοποιώντας την άκρη του μαχαιριού, χαράξτε το λίπος καπάκι σε ένα σχέδιο διαμαντιού, κόβοντάς το περίπου ¼ ίντσας βάθος. Αλατοπιπερώνουμε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Τοποθετήστε το κομμάτι χοιρινής κοιλιάς στο Rack και τοποθετήστε το στο ζεστό καπνιστή. Καπνίζετε για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι το μπέικον να ροδίσει και να γίνει τραγανό το χαραγμένο λίπος. Αφαιρέστε από το καπνιστή και απλώστε μερικές κουταλιές της σούπας από το κρατημένο μείγμα cranberry/raspberry πάνω στο μπέικον. Επιστρέψτε στον καπνιστή για περίπου μία ώρα.

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και μια βουτιά Red Stag bourbon. Αφήνω στην άκρη. Ζεσταίνουμε την μπαγκέτα και την κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Απλώστε το μείγμα της μαγιονέζας στο κάτω μισό της μπαγκέτας. Πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε τη ρόκα και αλατοπιπερώνουμε. Απλώστε μερικές κουταλιές της σούπας από το μείγμα cranberry/raspberry πάνω από την κομμένη πλευρά της πάνω πλευράς της μπαγκέτας. Βγάζουμε το μπέικον από το καπνιστό και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στρώνουμε τις φέτες παντού στην καρυκευμένη ρόκα. Κλείνουμε το σάντουιτς και το κόβουμε σε 4 ίσες μερίδες.

Ουίσκι
Δρυς

Μπισκότα ουίσκι δρυός για Bradley Smokers

Ειδικά δημιουργημένο για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο. Ταιριάζει με κόκκινο κρέας, χοιρινό, ψάρι (κυρίως σολομό) και βαρύ κυνήγι.

Shop Now