Καπνισμένο τζίντζερ μέλι Παϊδάκια Συνταγή
Επέλεξα αυτή τη συνταγή ως αλλαγή από τα μπάρμπεκιου με βάση την ντομάτα και έκαναν εξαιρετικά. Καταδικάζονταν τρυφερά και το λούστρο στο τέλος τους έστειλε στην ουράνια κατηγορία.
Δοκιμάστε το, οι πίνακες σας θα σας ευχαριστήσουν!
τσουκάρισμα
Ingredients
Μαρινάδα με μέλι ανανά:
2 Φλιτζάνια ζωμό κότας
1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 φλιτζάνι κέτσαπ
½ Φλιτζάνι χυμό ανανά (αντ' αυτού χρησιμοποίησα φρέσκο κιμά)
½ Κύπελλο μέλι
¼ Κύπελλο σέρι
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο - πιεσμένες
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μη ιωδιούχο αλάτι
2 πλάκες των 3,8 lb (ανά πλάκα) και κάτω εφεδρικές νευρώσεις
Μαρινάδα με μέλι τζίντζερ:
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
½ Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 Φλιτζάνι μέλι
Preparation
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφήνουμε να βράσουν, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά
Ρίξτε κρύα μαρινάδα σε κομμένα παϊδάκια και μαρινάρετε όλη τη νύχτα.
Χρησιμοποίησα σφηνάκια μήλου για 3 ώρες καπνού στους 200°F, θερμοκρασία πόρτας.
Μετά το κάπνισμα, άπλωσα τα παϊδάκια στη μαρινάδα που περίσσεψε και τα τύλιξα σε αλουμινόχαρτο και μετά στο φούρνο στους 225°F για 3 ώρες.
Όσο ήταν τα παϊδάκια στο φούρνο, έφτιαξα το γλάσο αναμειγνύοντας υλικά και σιγοβράζοντας για 10 λεπτά και μετά το άφησα να κρυώσει.
30 λεπτά πριν σερβίρω, έβγαλα τα παϊδάκια και έβαλα το γλάσο και μετά ξανά στο φούρνο.
μήλο
Ξύλο
Ένα ελαφρύ, φρουτώδες και ελαφρώς γλυκό άρωμα καπνού που συνδυάζεται με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, αρνί και τυρί.
Shop Now