Μπράντλεϊ Καπνιστό ιταλικό λουκάνικο , Σπανάκι και φρέσκια ντομάτα με ζυμαρικά
Για απόλυτη απλότητα και μέγιστη γεύση αυτό είναι δύσκολο να νικήσει.
Ingredients
(Σερβίρει 4)
6-8 ο Bradley κάπνιζε ιταλικά λουκάνικα
500 γραμμάρια αποξηραμένα ή φρέσκα ζυμαρικά (φωτογραφία εδώ με fusillini)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 μέτριες, ώριμες, φρέσκες ντομάτες - κομμένες σε μεγάλους κύβους
150 γραμμάρια νεαρά φύλλα σπανακιού, τρίμματα παρμεζάνας για σερβίρισμα, αλάτι και πιπέρι
Preparation
Τα περισσότερα από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ προσφέρουν λουκάνικα «ιταλικού τύπου» στις σειρές λουκάνικων τους - αυτό σημαίνει ότι τα έχουν καρυκευτεί με σκόρδο, μαραθόσπορο και μια πινελιά τσίλι - και είναι επίσης πολύ καλά. Έτσι τους έδωσα και λίγη πρόσθετη γεύση Bradley Smoker.
*Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για αρχάριους
Τα λουκάνικα δεν θεραπεύονται με κανέναν τρόπο, απλά καπνίζονται ζεστά.
Ρυθμίστε το ντουλάπι Bradley Smoker στους 100°C και προσθέστε δέκα περίπου μπισκότα βελανιδιάς στη στοίβα.
Τοποθετήστε τα φρέσκα λουκάνικα σε σχάρες (κάπνισα δύο σχάρες λουκάνικων και φύλαξα μερικά στην κατάψυξη μετά) και βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται σε καλή απόσταση και δεν ακουμπούν (αυτό θα επιτρέψει την ελεύθερη κυκλοφορία του καπνού σε όλους τους χώρους).
Καπνίστε για 2-3 ώρες, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε η γεύση καπνού, και ελέγξτε ότι έχετε θερμοκρασία πυρήνα 68°C ή περισσότερο.
Το εξωτερικό των λουκάνικων γίνεται έντονο κόκκινο/πορτοκαλί με τον καπνό.
Αφαιρέστε, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί. Να θυμάστε ότι δεν έχουν θεραπεία, επομένως θα πρέπει να τα φάτε μέσα σε λίγες μέρες (ή να τα καταψύξετε). Κόψτε τα σάντουιτς σε λεπτές φέτες αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε κρύα ή κόψτε τα σε κομμάτια για το επόμενο νόστιμο δείπνο.
Μέθοδος:
Κόβουμε τα καπνιστά λουκάνικα σε κύβους και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε ρηχά για λίγα λεπτά και μετά προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι και λίγο καρύκευμα και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και διατηρούμε ζεστό.
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με νερό να βράσει, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τα ζυμαρικά.
Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίστε και μοιράστε τα σε ζεστά μπολ ζυμαρικών.
Μοιράστε το ζεστό λουκάνικο, την ντομάτα και το σπανάκι σε μπολ και προσθέστε ένα καλό τρίψιμο μαύρου πιπεριού και λίγο τρίμμα παρμεζάνας.
Σερβίρετε αμέσως.
Δρυς
Ξύλο
Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.
Shop Now