Καπνισμένο με καραμέλα Παϊδάκια
Αυτές οι νευρώσεις μπορούν να είναι τόσο πικάντικες ή ήπιες όσο θέλετε, ανάλογα με το μίγμα Spice Cajun που χρησιμοποιείτε. Η προσθήκη μιας σάλτσας σφουγγαρίσματος τους βοηθά να παραμείνουν υγρές και γευστικές ενώ μαγειρεύουν χαμηλά.
Ingredients
1 γεμάτη σχάρα από χοιρινά παϊδάκια
Για τρίψιμο:
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών Cajun
Για τη σάλτσα σφουγγαρίστρας:
1 φλιτζάνι μηλίτη μήλου
¼ φλιτζάνι μηλόξυδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα
Μπισκετάκια καπνιστή Bradley – Hickory ή Mesquite
Preparation
Ανακατεύουμε τα υλικά για τρίψιμο.
Αλείψτε τα παϊδάκια με τρίψιμο και αφήστε τα να μαριναριστούν για μερικές ώρες στο ψυγείο (ή όλη τη νύχτα αν έχετε χρόνο).
Προθερμάνετε το καπνιστή στους 225°F με μπισκότα Hickory ή Mesquite (και τα δύο λειτουργούν καλά).
Τοποθετήστε τα πλευρά με την πλευρά του οστού προς τα κάτω στο ράφι στο καπνιστή. καπνίζετε για 3 ώρες.
Χτυπάμε τα υλικά για τη σάλτσα σφουγγαρίστρας.
Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το καπνιστή και τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και ρίξτε τη σάλτσα σφουγγαρίστρας μέσα στην αλουμινένια θήκη.
Τοποθετήστε τα παϊδάκια πίσω στο καπνιστή, με την πλευρά της ραφής της θήκης με φύλλο αλουμινίου στραμμένη προς τα επάνω.
Καπνίζετε για άλλες 2 ώρες.
Αφαιρέστε από το αλουμινόχαρτο (προσοχή στον ατμό και το ζεστό υγρό) και αφήστε το στο καπνιστή να σφίξει.
Καπνίστε για άλλα 45-60 λεπτά ή μέχρι να επιτευχθεί εσωτερική θερμοκρασία 172°F.
Βγάζουμε από το καπνιστό και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
από τη Λένα Κλέιτον
Αγριοκαρυδιά
Ξύλο
Η έντονη και γλυκιά γεύση των Bisquettes Hickory το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για κάπνισμα και συνδυάζεται ιδιαίτερα με πουλερικά, βοδινό, χοιρινό, κυνήγι, υδρόβια πτηνά, ξηρούς καρπούς και τυρί.
Shop Now