Incredible Candied Smoked Salmon Recipe

Απίστευτος Ζαχαρωμένος καπνιστός σολομός Συνταγή



Αφεθείτε στις γλυκές και καπνιστές γεύσεις αυτής της συνταγής σολομού! Βγάλασε σε ένα απλό μείγμα ζάχαρης demerara και χοντρό αλάτι, ο σολομός επικαλύπτεται στη συνέχεια σε ένα νόστιμο καραμέλα με κόκκινο κρασί, σκοτεινό ρούμι, καστανό ζάχαρη και μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και σιγά -σιγά καπνίζεται στην τελειότητα.

Ingredients

Σολομός

1 Kg - 2 kg Demerara ή φυσική καστανή ζάχαρη

7/8 - 1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι (όχι περισσότερο από ένα φλιτζάνι)

Αφήστε στην άκρη για αργότερα (προαιρετικά):

8 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μικροί κόκκοι πιπεριού γεμάτοι φοίνικες

2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

Τριμμένο ξύσμα από 1 πορτοκάλι

½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι

½ κουτ Cyenne

Μην προσθέτετε υγρά καρυκεύματα γιατί αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αναλογία αλατιού/ζάχαρης. Ωστόσο, προσωπικά έχω βάλει κρυφά περίπου 4 ουγκιές σκούρο ρούμι στην άλμη.

Γλασέ καραμέλας:

4 Οζ κόκκινο κρασί

4 Οζ σκούρο ρούμι

2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Πιπέρι/καγιέν (προαιρετικά)

Preparation

Θερμοκρασία καπνιστή:

Δοκιμάστε και κρατήστε 100-125ºF (αργός καπνός)

Αλμη:

Ανακατεύουμε μαζί Ζάχαρη και Αλάτι.

Κόψτε το σκούρο κρέας πριν το κάπνισμα. Μην χρησιμοποιείτε λωρίδες κοιλιάς γιατί είναι πολύ λιπαρές.

Κόψτε το σολομό σε κομμάτια όπως ψήγματα 1″ x 1″ ή λωρίδες 2″ x 6″ και ¼″ παχύ.

Καλύψτε τον πάτο ενός πλαστικού δοχείου με ένα ¼″ μείγματος αλατιού/ζάχαρης.

Τοποθετήστε μεγαλύτερα, πιο χοντρά κομμάτια σολομού στο μείγμα.

Συνεχίστε να στρώνετε το μείγμα άλμης/σολομού μέχρι να καλυφθεί όλος ο σολομός. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Η άλμη θα διαλυθεί γρήγορα και θα αρχίσει να βγάζει υγρό από τον σολομό.

Τώρα για να ζαχαρώσετε τον σολομό σας:

Ζεσταίνουμε το κρασί, το ρούμι, τη ζάχαρη, το μέλι/σιρόπι σφενδάμου σε μια κατσαρόλα. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ζαχαρώσετε τον σολομό σας. Είναι επιλογή σας, διασκεδάστε, πειραματιστείτε.

Το λούστρο μπορεί να βουρτσιστεί αρκετές φορές κατά τη διαδικασία του καπνίσματος.

Μπορείτε να αφαιρέσετε τον σολομό μέχρι τη μέση της διαδικασίας καπνίσματος και να τον μουλιάζετε σε γλάσο για μερικές ώρες, πριν συνεχίσετε το κάπνισμα.

Τοποθετήστε τον καπνιστό σολομό σε ένα δοχείο με το γλάσο και αφήστε τον να απορροφηθεί στο ψυγείο (μην τον αφήσετε περισσότερο από μια μέρα, διαφορετικά η ζάχαρη θα ρουφήξει περισσότερη υγρασία από το καπνιστό ψάρι, ακόμα και χωρίς αλάτι).