Simple Cold Smoked Salmon Recipe

Απλό κρύο καπνιστό Σολομός Συνταγή



Εντάξει, το παραδέχομαι. Το Whitetailfan δεν έχει ιδέα για το τι θα πρέπει να δοκιμάσει ο καλός σολομός. Μεγάλωσα με αγελάδες και χοίρους, και κάποια άλλα ζώα που δεν φάγαμε ποτέ, αλλά εδώ στη νότια Αλμπέρτα δεν υπήρχε "εύχρηστος" σολομός, οπότε έχω φάει πολύ λίγο. Αλλά δοκίμασα κάποια ούτως ή άλλως, και είμαι κάπως περήφανος για αυτό - δηλαδή έχει καλή γεύση για μένα έτσι, εδώ είναι αυτό που έκανα.

Ingredients

2 κατεψυγμένα «φιλέτα άγριου σολομού Ατλαντικού» λίγο λιγότερο από 1 κιλό το καθένα ή περίπου ½ λίρα (προϊόν Κίνας)

2 κουταλάκια του γλυκού Tenderquik ανά φιλέτο

Πρόσθετα καρυκεύματα – προσθέστε στη γεύση σας:

Σκόνη σκόρδου

Σκόνη κρεμμυδιού

αλάτι καρύκευμα

Μαϊντανός για χρώμα

Πιπέρι λεμονιού - Αυτό το προϊόν είναι ένα επιπλέον συστατικό που προτείνεται και χρησιμοποιείται από τον Crazy Canuck. Δεν είναι μέρος της αρχικής συνταγής του Whitetailfan.

Preparation

Εφαρμόστε το Tenderquik στη σάρκα του σολομού

Μετά από 12 ώρες, ξεπλύνετε το Tenderquik από σολομό (φρεσκάρετε τους)

Βάλτε το να στεγνώσει στο ψυγείο – 4 έως 6 ώρες μέχρι να κολλήσει το ψάρι.

Κρύος καπνός με σφενδάμι για 2 ώρες. Η θερμοκρασία ήταν πάντα κάτω από 100ºF.

Τοποθετήστε ξανά στο ψυγείο για 24 ώρες