Wild Cherry Hot Smoked Salmon

Αγριοκέρασο Ζεστό καπνιστό σολομό



Τα κεράσια και η ζεστή σάλτσα πηγαίνουν τόσο καλά μαζί που εκπλήσσομαι που δεν το έκανα πριν! Αυτή η μαρινάδα/σάλτσα/γλάσο έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για την τελειότητα της γεύσης! Προσθέστε ένα φιλί καπνού και είναι ιδανικό για την καλοκαιρινή ρουτίνα!

Ingredients

1 Φιλέτο σολομού – κατά προτίμηση άγριος μη εκτρεφόμενος – με δέρμα

¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας

2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου

2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα

1 κουταλάκι του γλυκού κοκκώδη μουστάρδα

½ κουταλάκι του γλυκού ξερό άνηθο

½ φλιτζάνι φρέσκα κεράσια ψιλοκομμένα

Preparation

Ξεκινήστε προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά. Μη διστάσετε να σπάσετε τα κεράσια με ένα κουτάλι για να βγάλετε περισσότερους χυμούς. Σε ένα πιάτο που δεν αντιδρά, ρίχνουμε το μισό μείγμα. Προσθέστε τον σολομό σας, με το δέρμα προς τα πάνω, ώστε η μαρινάδα να αγγίζει όλη τη σάρκα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου μία ώρα έως 4.

Όταν ολοκληρωθεί η μαρινάδα, αφαιρέστε τον σολομό και τοποθετήστε τον σε μια σχάρα από το Bradley Smoker σας. Προθερμάνετε το Bradley Smoker με Apple Pucks στους 250ºF (65,6ºC) Μόλις ο καπνιστής φτάσει σε θερμοκρασία, τοποθετήστε το στον σολομό σας και αφήστε το να καπνίσει για 45 λεπτά έως μία ώρα. Θα ξέρετε ότι γίνεται όταν η σάρκα ξεφλουδίσει εύκολα.

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, βάψτε απαλά τον σολομό με την κρατημένη μαρινάδα. Σερβίρετε ζεστό!

Απολαμβάνω!

Συνταγή από τον Cory Walby