Bradley's Famous Hot Smoked Salmon Recipe

Bradley's Famous Ζεστός καπνιστός σολομός Συνταγή



Οι θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη συνταγή είναι περίπου. 20 κιλά ψάρι. Όσο περισσότερα ψάρια στον καπνιστή, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί να θερμανθεί η μονάδα.

Ingredients

Πολυμερισμός (λευκή ζάχαρη & αλάτι – περίπου αναλογία 500 g/1lb αλάτι προς 60 g/2oz ζάχαρη)

Φυτικό λάδι

Σκόρδο και κρεμμύδι αλάτι ή σκόνη. Αντικαταστήστε το σκόρδο και το κρεμμύδι με άνηθο ή τζίντζερ ή ξερή μουστάρδα.

Χοντρό μαύρο πιπέρι

Αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού ή σχοινόπρασου

Preparation

Αφήστε το δέρμα στον σολομό. Εάν το φιλέτο έχει πάχος πάνω από 1″, κόβετε τη σάρκα κάθε 2″ έως 3″ περίπου 1/2″ έως 3/8″ βάθος, παράλληλα και τρέχοντας προς την κατεύθυνση του πλευρού.

Τρίψτε τα ψάρια με άφθονη ποσότητα φυτικού ελαίου. Πασπαλίζουμε καλά και ομοιόμορφα το φιλέτο. Χρησιμοποιήστε αρκετή θεραπεία, ώστε η θεραπεία να μην βραχεί στο λάδι.

Πασπαλίστε μια μέτρια ποσότητα από τα επιθυμητά μπαχαρικά πάνω από το φιλέτο.

Τρίψτε τα μπαχαρικά και πολτοποιήστε ελαφρά μέσα στο φιλέτο συμπεριλαμβανομένων τυχόν κομμένων επιφανειών.

Ρίξτε μια μέτρια ποσότητα χοντρό μαύρο πιπέρι πάνω στο φιλέτο.

Τυλίξτε δύο φιλέτα σολομού παρόμοιου μεγέθους, από σάρκα σε σάρκα, με πλαστική μεμβράνη ή πλαστική σακούλα και μετά τοποθετήστε τα σε ένα ψυγείο.

Καλύψτε τα ψάρια για να βεβαιωθείτε ότι ο αέρας δεν έχει πρόσβαση και αφήστε το στο ψυγείο για 14 έως 20 ώρες.

Κάπνισμα:

Αφαιρέστε το ψάρι από τη θεραπεία και τοποθετήστε το δέρμα προς τα κάτω σε λαδωμένα ράφια.

Τρίψτε το φιλέτο για να εξομαλυνθεί η υπολειμματική σκλήρυνση και πασπαλίστε νιφάδες μαϊντανού ή σχοινόπρασου.

Τοποθετήστε τα ράφια στο Bradley Smoker.

Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Alder, ξεκινήστε το Bradley Smoker σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, 40°C έως 60°C (100°F έως 120°F), για 1 έως 2 ώρες.

Μετά τις πρώτες δύο ώρες αυξήστε τη θερμοκρασία στους 70°C (140°F) για 2 έως 4 ώρες.

Τελειώστε στους 80°C (175°F) για 1 έως 2 ώρες.