Smoked Garlic Prawns

Καπνιστό Γαρίδες σκόρδου



Το σκόρδο και οι γαρίδες είναι ένας κλασικός συνδυασμός που παίρνει νέα επίπεδα γεύσης όταν προσθέτετε το κάπνισμα στο μίγμα. Σερβίρετε μόνοι τους, παράλληλα με τα καπνιστά λαχανικά ή με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Ingredients

2 δωδεκάδες μεγάλες γαρίδες

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Για τρίψιμο:

¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι kosher

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

Bradley Smoker Bisquettes – Mesquite

Preparation

Μουλιάστε ξύλινα ή μπαμπού σουβλάκια σε νερό.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τρίψιμο.

Ρίξτε τις γαρίδες σε ψιλοκομμένο σκόρδο και τρίψτε.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

Προθερμάνετε το καπνιστή στους 200°F με μπισκότα Mesquite.

Σουβλίζετε τις γαρίδες και τις βάζετε σε καπνιστή, ή τοποθετείτε σε ένα μαγικό χαλάκι και στη συνέχεια σε καπνιστή.

Καπνίζετε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ροζ οι γαρίδες.

Της Λένας Κλέιτον