Smoked salmon quiche on red dishcloth

Καπνιστό Σολομός, πράσο και Brie Κούτσουρο



Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γεμίσετε ένα quiche. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια τυριού, κρέατος, θαλασσινά ή τα αγαπημένα σας λαχανικά. Σε αυτή τη συνταγή, χρησιμοποιούμε καπνιστό σολομό και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σερβίρετε με σαλάτα, σούπα ή φρούτα.

Ingredients

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 πράσο, ξεπλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες

3 αυγά

1/2 φλιτζάνι μισή και μισή κρέμα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι καπνιστός σολομός, θρυμματισμένος

100 γρ μπρι, σε κυβάκια

1 9 ιντσών προψημένο κέλυφος πίτας

Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Μίγμα Alder ή Pacific

Preparation

Σολομός καπνίσματος:

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 180°F χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου, Alder ή Pacific Blend.

Καπνίστε το ψάρι για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού να φτάσει τους 145°F.

Για το κις:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F.

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τον καπνιστό σολομό θρυμματισμένο, το μπρι σε κύβους και τα σοταρισμένα πράσα.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο προψημένο κέλυφος της πίτας. Βεβαιωθείτε ότι η γέμιση απλώνεται ομοιόμορφα στο κέλυφος της πίτας.

Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Κόβουμε και σερβίρουμε.