Smoked Scallop Martini Appetizer

Καπνιστό Μαρτίνη Ορεκτικό



Ένα ορεκτικό, αλλά αυτά τα καπνιστά χτένια μπορούν επίσης να παρασκευαστούν ως πιάτο Entrée αυξάνοντας την ποσότητα των χτένιων και σερβίροντας με ένα κατάλληλο λαχανικό τηγανητό και ρύζι.

Ingredients

Z16 Digby (μεγάλου μεγέθους) χτένια, περ. 500 g (1 λίβρα)

20 ml (4 κουταλάκια του γλυκού) βότκα

Κλαδάκια φρέσκου μαϊντανού, λαχανίδα ή μεγάλες πράσινες ελιές ως γαρνιτούρα

4 ποτήρια μαρτίνι

Preparation

Καλύψτε δύο ράφια με τυρόπανο.

Πλένουμε τα χτένια και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στα ράφια.

Τοποθετήστε τα ράφια στις υψηλότερες θέσεις στο Bradley Smoker και χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Cherry ξεκινήστε τη γεννήτρια καπνού σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 40°C (100°F) και διατηρήστε τη χαμηλή για 40 έως 60 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι ο επάνω αεραγωγός είναι ανοιχτός τουλάχιστον μέχρι τη μέση.

Αφαιρέστε από το Bradley Smoker.

Ολοκληρώστε το μαγείρεμα των χτενιών κάτω από ένα κρεατοπαραγωγής φούρνου για περίπου 5 λεπτά γυρίζοντας μια φορά και μαγειρεύοντας για άλλα 5 λεπτά.

Αφήστε τα χτένια να κρυώσουν.

Για να εξυπηρετήσει:

Τοποθετήστε 4 χτένια σε κάθε ποτήρι μαρτίνι.

Περιχύστε 5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) βότκα πάνω από τα χτένια σε κάθε ποτήρι.

Γαρνίρετε με ένα κλωνάρι μαϊντανό, λάχανο ή μεγάλες πράσινες ελιές σύμφωνα με τις γευστικές προτιμήσεις και σερβίρετε ως ορεκτικό.