Πώς να κάνετε καπνιστό Σολομός σκόρδου
Ένας τρυφερός σολομός βουρτσισμένος με ένα απίστευτο μείγμα σκόρδου! Αυτός ο καπνιστός σολομός σκόρδου θα γίνει η νέα σας εμμονή!
Ingredients
Σολομός:
2 έως 3 λίβρες φιλέτο σολομού
½ κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για το τρίψιμο:
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλάτι kosher
Preparation
Πάρτε ένα ταψί και καλύψτε το με λαδόκολλα για να το καθαρίσετε πιο εύκολα. Τοποθετήστε τον σολομό από πάνω του, με το δέρμα προς τα κάτω. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το μαύρο πιπέρι, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε όλα μαζί. Καρυκεύστε το ψάρι με αυτό το μείγμα τρίψιμο.
Πάρτε ένα άλλο μικρό μπολ και προσθέστε το ελαιόλαδο, το μαϊντανό και το σκόρδο.
Προθερμάνετε το καπνιστή σας στους 180°F (82°C) για 15 λεπτά.
Προσθέστε το μείγμα σκόρδου στον σολομό με ένα πινέλο και πάρτε το στο καπνιστή. Κρατάμε λίγο από το μείγμα για το τέλος.
Καπνίστε το μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 140°F (60°C) – περίπου 3 έως 4 ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά μπισκότα πεκάν για αυτή τη συνταγή.
Αφαιρέστε το από το καπνιστή και αλείψτε το υπόλοιπο μείγμα σκόρδου. Μπορείτε να το σερβίρετε με μερικές φέτες λεμονιού.