Ασιατικό καπνιστό Τονοσαλάτα Συνταγή
Αν και ο τόνος μπορεί να μην είναι ο πρώτος τύπος ψαριών που σκέφτεστε για το κάπνισμα, μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προετοιμάσετε αυτό το νόστιμο ψάρι.
Ingredients
1 φιλέτο τόνου άλμπακορ
3 Πράσινα κρεμμυδάκια - ψιλοκομμένα
1 πιπεριά - ψιλοκομμένη (χρησιμοποίησα κόκκινες, πορτοκαλί & πράσινες πιπεριές για χρώμα!)
1 Πορτοκαλί - τμηματικά
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα Sriracha
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Χυμός & ξύσμα από 1 λάιμ
Για μαρινάδα:
¼ Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 Φλιτζάνια νερό
Μπισκότα Bradley Flavor – Alder
Preparation
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα μέχρι να διαλυθούν.
Κόψτε το φιλέτο τόνου σε κομμάτια πλάτους 3 ιντσών και μαρινάρετε για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε τον καπνιστή στους 140°F.
Καπνιστός τόνος για 1 ώρα με μπισκότα Alder.
Αφαιρέστε από το καπνιστό και ξεφλουδίστε τον τόνο σε κομμάτια.
Συνδυάστε τον τόνο, το πράσινο κρεμμύδι, την πιπεριά, τη μαγιονέζα και τα καρυκεύματα.
Συνδυάστε με πορτοκαλί κομμάτια τελευταία.
Της Λένα Κλέιτον