Roast Salmon Dinner

Καπνιστό Ψητό σολομό Συνταγή για δείπνο



Ήρθε η ώρα για ένα στόμα καπνιστό δείπνο σολομού. Αυτά τα φιλέτα σολομού είναι εξειδικευμένα μαγειρεμένα, με αποτέλεσμα ένα γευστικό πιάτο με τέλεια ισορροπία καπνιστών και νιφάδων.

Ingredients

1 κιλό (2 λίβρες) φιλέτα ανοιξιάτικου σολομού ή μπριζόλες σολομού

6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

125 Ml (4 oz) λεπτώς ξυρισμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ

175 ml (6 oz) λιωμένο βούτυρο

Καρύκευμα (ή λεμόνι) πιπέρι

Αλας

Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο και το τζίντζερ μαζί. Τοποθετήστε τον σολομό (με το δέρμα των φιλέτα προς τα κάτω) σε λαδωμένα σχάρες Bradley Smoker. Αλείψτε το λιωμένο βούτυρο και τα υλικά ομοιόμορφα στην κορυφή του σολομού. Πασπαλίζουμε το σολομό με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Μέθοδος καπνίσματος:

Τοποθετήστε ράφια σολομού στο Bradley Smoker με το αμορτισέρ ελαφρώς ανοιχτό. Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Special Blend στη γεννήτρια καπνού και με τη θερμότητα σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία 90°C έως 105°C (200°F έως 220°F), αυτό το δείπνο θα είναι έτοιμο σε περίπου 1 έως 1 ½ ώρα.

Για να εξυπηρετήσει:

Σερβίρετε με σαλάτα και σπιτική σάλτσα μάνγκο. Ανακατέψτε μαζί 2 καθαρισμένα και ψιλοκομμένα μάνγκο, 1 με σπόρους και ψιλοκομμένη γλυκιά κόκκινη πιπεριά jalapeño, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, χυμό και ψιλοκομμένη φλούδα από 2 λάιμ, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αυτό είναι ένα υπέροχο καλοκαιρινό δείπνο στη δυτική ακτή.

Preparation