Citrus Smoked Sablefish

Καυτός καπνιστός Σάρκα ψαριών Συνταγή



Το Sablefish, ή ο μαύρος γάδος, είναι ένα ήπιο λευκό ψάρι από την περιοχή του Βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού. Η γεύση του καπνού ενισχύει την περιεκτικότητα σε λίπη και τη λεπτή υφή.

Ingredients

2 Φιλέτα Σαμπόψαρου - δέρμα επάνω

4 κουταλιές της σούπας μέλι

Για άλμη:

2 Φλιτζάνια νερό

6 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher

6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

Χυμό από 1 λεμόνι

Χυμός από 1 λάιμ

Ξύσμα & χυμό από 1 πορτοκάλι

Μπισκετάκια Bradley Smoker Flavour – σκλήθρα

Preparation

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την άλμη.

Σαμπόψαρο άλμης για 4 ώρες.

Ξεπλύνετε και στεγνώστε, στη συνέχεια αφήστε το να στεγνώσει περαιτέρω σε ένα δροσερό, δροσερό μέρος για να σχηματίσετε πολτό (λεπτό δέρμα ή φιλμ).

Προθερμάνετε το καπνιστή στους 225°F με μπισκότα σκλήθρου και καπνίστε για 2 ώρες.

Μετά από 1 ώρα, αλείφουμε τα ψάρια με μέλι.

Αφαιρέστε από το καπνιστή και σερβίρετε!

Της Λένας Κλέιτον