Καπνιστό Χτένια Συνταγή
Ο chef Ted Reader δείχνει πώς να κάνει το μεγαλύτερο ορεκτικό για κάθε πάρτι πίσω αυλής. Μπορεί να είναι λίγο λεπτό, αλλά μόλις δαγκώσετε σε αυτά τα νόστιμα καπνιστά χτένια θα είστε στον 7ο ουρανό. Πρώτον, τυλίξτε μια λωρίδα μπέικον γύρω από το χτένισμα, το πάνω με το φρέσκο κρέας καβουριών και το χάλιμπατ. Στη συνέχεια, το έγχυσης με λιωμένο βούτυρο αναμεμειγμένο με ουίσκι του Tennessee, ακολουθούμενο από ένα άγγιγμα καρυκευμάτων μπάρμπεκιου στην κορυφή. Βάλτε αυτό το καπνιστό ορεκτικό χτένισμα στον καπνιστή Bradley και αφήστε το να καπνίζει για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρέστε το ορεκτικό καπνιστό κατώφλι από τον καπνό του Bradley και απολαύστε. Παρακολουθήστε το βίντεο και, στη συνέχεια, φροντίστε να πάρετε τη συνταγή καπνιστού χτένιου και να καπνίζετε αυτά τα χτένια στο επόμενο πάρτι της αυλής σας!
Ingredients
1 Κολλήστε βούτυρο
Ουίσκι 2 Oz Tennessee
12 Φρέσκα μεγάλα χτένια, μέγεθος U 10
6 φέτες μπέικον
12 Οδοντογλυφίδες
½ φλιτζάνι φρέσκο σβώλο καβουριού
8 Oz φρέσκο ιππόγλωσσα
Πασπαλίστε με το παγκοσμίως διάσημο καρύκευμα BBQ Bone Dust™ BBQ του Ted
6 φέτες προσούτο, ζουλιέν
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο
Preparation
Θερμοκρασία καπνιστή Bradley: 260°F
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέστε το ουίσκι και αποσύρετε από τη φωτιά, διατηρώντας ζεστό.
Χρησιμοποιώντας μια σύριγγα ένεσης, απορροφήστε το λιωμένο βούτυρο ουίσκι. Βυθίστε το άκρο της βελόνας της σύριγγας στο κέντρο ενός χτενιού. Κάντε ένεση με λίγο βούτυρο ουίσκι. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα χτένια και το βούτυρο. Διατηρώ ψυχρόν.
Τεντώστε κάθε φέτα μπέικον για να διπλασιαστεί σχεδόν σε μήκος. Κόβουμε τις φέτες μπέικον στη μέση μέχρι τη μέση.
Τυλίξτε κάθε χτένι με μισή φέτα μπέικον και στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετήστε τα χτένια στη σχάρα καπνιστών.
Γεμίστε κάθε χτένι με λίγο φρέσκο κρέας καβουριού.
Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε την ιππόγλωσσα σε 12 πολύ λεπτές φέτες. Τοποθετήστε μια φέτα ιππόγλωσσα σε μια επίπεδη επιφάνεια και περάστε τα δάχτυλά σας πάνω της, πιέζοντας ελαφρά αλλά σταθερά για να τεντωθούν και να ισιώσουν οι φέτες. Κόψτε κάθε φέτα στη μέση και στη συνέχεια σταυρώστε 2 μισά πάνω από τα χτένια με την κορυφή του καβουριού. Αλατοπιπερώστε τη γεύση με ένα πασπαλισμένο καρύκευμα Bone Dust™ BBQ.
Προετοιμάστε τον καπνιστή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 260°F.
Καπνίστε για 45 λεπτά. Αφαιρέστε τα χτένια από τον καπνιστή. Αλείφουμε με λίγο επιπλέον βούτυρο ουίσκι, προσθέτουμε λίγο προσούτο julienne σε φέτες και φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Σερβίρετε αμέσως.