alt="smoked steel head trout"

Καπνιστό Πέστροφα Συνταγή



Πρόσφατα πήρα έναν ψηφιακό καπνιστή Bradley. Από τότε, κάπνιζα οτιδήποτε και όλα όσα μπορώ να σκεφτώ. Αφού επέστρεψα από το αλιευτικό μας ταξίδι στο Όρεγκον, οι άνθρωποι με ζήτησαν να καπνίσω το Steelhead που είχαμε πιάσει και έφερε στο σπίτι. Επιτρέψτε μου να πω ότι αποδείχθηκε εκπληκτικό. Αυτή η συνταγή λειτουργεί επίσης εξαιρετικά με την πέστροφα του ουράνιου τόξου.

Απολαμβάνω

Ingredients

Συστατικά άλμης:

4 φλιτζάνια νερό

⅓ Φλιτζάνι αλάτι Kosher

1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¾ Φλιτζάνι σναπ ροδάκινου

Αλλα συστατικά:

Ο κ. Yoshidas Original Gourmet Γλυκό και Αλμυρή Μαρινάδα

Μαύρο πιπέρι τριμμένο

Preparation

Κόψτε την πέστροφα σε κομμάτια πλάτους 2 ιντσών και αλατίστε το δέρμα προς τα πάνω για 10-12 ώρες. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό ή γυάλινο πιάτο.

Ξεπλύνετε τα ψάρια, στεγνώστε τα με μια πετσέτα και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα σε δροσερό μέρος. Αφήστε να καθίσει για 2 ώρες.

Βουρτσίστε τα ψάρια με την αυθεντική γκουρμέ γλυκιά και αλμυρή μαρινάδα Mr. Yoshidas. Προσθέστε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Χρησιμοποίησα το Alder Wood και άρχισα να καπνίζω το ψάρι στους 150 βαθμούς για 2 ώρες, λιώνοντας κάθε ώρα με τον Mr. Yoshidas Marinade. Αυξήστε το στους 160 για 2 ώρες.

Τελειώνουμε στους 170 για 1 με 2 ώρες, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 130/140 βαθμούς.

Αφαιρέστε από τον καπνιστή και αφήστε το να καθίσει για 1 ώρα πριν το σφραγίσετε με κενό.

Συνταγή από: Κρίστι