Smoked lingcod on a cutting board

Καπνιστό Κώδικας Συνταγή



Το κάπνισμα προσθέτει μια νέα διάσταση στη γεύση αυτού του ήπιου ψαριού. Δεδομένου ότι είναι ένα λεπτό ψάρι, επιλέξτε ένα ήπιο ξύλο, όπως το Alder για να το καπνίσετε σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά από αυτό, πάρτε το στο φούρνο για να ψήσετε και να πάρετε ένα όμορφο χρώμα.

Ingredients

Για άλμη:

1 φλιτζάνι αλάτι

2 φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη

1 γαλόνι νερό

1 Μπακαλιάρος Ling, φιλεταρισμένος, με δέρμα

Bradley Smoker Alder Bisquettes

Preparation

Ζεσταίνουμε τα υλικά άλμης σε μια μικρή κατσαρόλα για να διαλυθούν το αλάτι και η ζάχαρη.

Αφήστε την άλμη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπακαλιάρος άλμης για 90 λεπτά.

Αφαιρέστε από την άλμη και στεγνώστε τα.

Καπνίστε στη χαμηλότερη ρύθμιση με τα μπισκότα Bradley Smoker Alder για 90 λεπτά, διατηρώντας πάντα θερμοκρασία μικρότερη από 120°F.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε ρύθμιση ψησίματος.

Αφαιρέστε από το καπνιστή και μεταφέρετε στο ταψί.

Ψήνετε τα φιλέτα για 5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.