Καπνιστό Πεστρόφα με μια υγρή συνταγή άλμης
Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για την εποχή ή την προετοιμασία ψαριών για το κάπνισμα. Μπορείτε απλά να μετακινήσετε τα ψάρια και στη συνέχεια να το πετάξετε κατευθείαν στον καπνιστή. Είναι επίσης κοινό για την άλτη, το μαριναρισμό ή τη θεραπεία των ψαριών. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια ξηρή άλμη απλά αλάτι, ζάχαρη και μπαχαρικά, ενώ και άλλοι προτιμούν μια υγρή άλμη. Αυτή η υγρή άλμη παράγει ένα πολύ υγρό ψάρι που δεν είναι εξουδετερωμένο με μπαχαρικά και είναι ομοιόμορφα καρυκευμένο. Είναι πραγματικά καλό.
Ingredients
2 φιλέτα πέστροφας ουράνιο τόξο, αποστεωμένα
8 φλιτζάνια νερό
¼ φλιτζάνι χοντρό αλάτι kosher
⅓ Φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα sriracha
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 Κγ θυμάρι
Μπισκετάκια με γεύση Bradley – Maple, Alder ή Pacific
Preparation
Ανακατεύουμε μαζί το νερό με όλο το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά μέχρι να διαλυθούν το αλάτι και η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το ψάρι, με την πέτσα προς τα κάτω, σε ένα πιάτο και ρίξτε την άλμη. Αναποδογυρίζουμε το ψάρι μερικές φορές και σκεπάζουμε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί για 8-10 ώρες.
Ξεπλύνετε καλά το ψάρι και τοποθετήστε το στη σχάρα καπνιστών. Τοποθετήστε την πέστροφα σε δροσερό και ξηρό μέρος για 1 ώρα για να σχηματιστεί ένα πολτό στο εξωτερικό του ψαριού. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιταχύνει τη διαδικασία.
Ρυθμίστε το καπνιστή στους 180°F χρησιμοποιώντας ξύλινα μπισκότα Maple, Alder ή Pacific Blend.
Καπνίστε το ψάρι για περίπου 3-4 ώρες ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού να φτάσει τους 145°F.
Με Στηβ Σίλκα