Καπνιστό Σολομός εσπεριδοειδών
Slather ότι ο σολομός στα βότανα για μια κρεμώδη ζέστη που είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσει οποιονδήποτε τρώγων, νέους ή παλιούς.
Ingredients
2 φιλέτα φρέσκου σολομού
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι σέλινο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 Πορτοκάλι
Ένα πακέτο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εξοπλισμός που χρησιμοποιείται:
P10 Bradley Smoker
Αντικολλητικά χαλάκια Bradley Smoker
Ρυθμίσεις Bradley Smoker:
Ξύλο: Κεράσι
Θερμοκρασία: 226ºF
Χρονοδιακόπτης καπνού: 60 λεπτά
Χρονοδιακόπτης: 45-60 λεπτά
Preparation
Ρυθμίστε το Bradley Smoker στις αναφερόμενες ρυθμίσεις και ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 45 λεπτά.
Όταν αγοράζετε τον σολομό σας, βεβαιωθείτε ότι ζητάτε να αφαιρέσετε τα κόκκαλα της καρφίτσας με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να τα βάζετε. Εάν ο σολομός έχει κόκκαλα καρφίτσας, αφαιρέστε τα πριν προχωρήσετε.
Ώρα να καρυκεύσουμε το κρέας. Σε ένα άδειο μπουκάλι καρυκευμάτων, ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, το θαλασσινό αλάτι (αλεσμένο), το πιπέρι (αλεσμένο), το σέλινο, τη σκόνη σκόρδου, την καπνιστή πάπρικα και το κρεμμύδι σε σκόνη. Πασπαλίστε μια ωραία επικάλυψη πάνω από τα φιλέτα σολομού.
Χρησιμοποιώντας ένα ξύσμα, τρίψτε τη φλούδα πορτοκαλιού πάνω στον σολομό για να προσθέσετε λίγο περισσότερη γεύση. Χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο πορτοκάλι, κόψτε το υπόλοιπο σε φέτες ¼ ίντσας και τοποθετήστε το πάνω από κάθε φιλέτο.
Μετακίνηση προς τον καπνιστή. χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό χαλάκι Bradley Smoker, τοποθετήστε τα φιλέτα στη σχάρα. Τοποθετήστε τα φιλέτα στο καπνιστή και ξεκινήστε το χρονόμετρο σας. Θυμηθείτε, μην καπνίζετε το κρέας σε συγκεκριμένη ώρα αλλά σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.
Μετά από 45 λεπτά στο καπνιστή, χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι για να προσθέσετε 4 κ.σ. βούτυρο και λιώστε το να γίνει υγρό. Ανάβουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά στον καυστήρα για να ροδίσει λίγο το βούτυρο. Αφαιρέστε τον σολομό από το καπνιστή και τοποθετήστε το στο τηγάνι και ακούστε το τσιτσίρισμα.
Ψήνουμε στο τηγάνι γυρίζοντας και από τις τρεις πλευρές (εκτός από την πάνω πλευρά) μέχρι να φτάσει η εσωτερική θερμοκρασία στους 145ºF.
Γεμίστε κάθε φιλέτο με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε!
Συνταγή από Moody Foodie Tulsa