smoked scallop linguine recipe

Καπνιστό Χτένισμα linguine Συνταγή



Αφεθείτε στις εξαιρετικές γεύσεις αυτής της συνταγής Linguine Scallop Linguine. Τα τρυφερά και τα καπνιστά χτένια συνδυάζονται με τέλεια μαγειρεμένα linguine, που ρίχνονται σε μια αλμυρή σάλτσα με ασκαλώνια, σκόρδο και κρεμμύδια και τελειώνουν με ζωντανές ντομάτες, φρέσκο ​​μαϊντανό και πασπαλίζουμε τυρί παρμεζάνα. Μια μαγειρική απόλαυση που θα εντυπωσιάσει τα γευστικά σου.

Ingredients

4 Oz ξηρό λιγκουίνι

6-10 Χτένια

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

1 ασκαλώνιο - κομμένο σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

¼ από ένα μεσαίου μεγέθους κρεμμύδι - κομμένο σε φέτες

3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Αλάτι & πιπέρι, για γεύση

6-8 ντοματίνια - κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό - ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

Preparation

Ξεπλύνετε τα χτένια, αφαιρέστε τους απαγωγείς και στεγνώστε τα.

Τοποθετήστε τα χτένια σε ένα δίσκο αλουμινίου και τοποθετήστε τα σε καπνιστή προθερμασμένο στους 150°F με μπισκότα Alder.

Καπνίζετε χτένια για 30-45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βάζετε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να πάρει βράση, προσθέτετε τα noodles λιγκουίν, αφήνετε να βράσουν και μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά (ή μέχρι να γίνει al dente), ανακατεύοντας συχνά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος

Ρίξτε τα ζυμαρικά σε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι.

Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε τα ασκαλώνια, το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 3-5 λεπτά, μετά σβήστε με λευκό κρασί.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και τα καπνιστά χτένια σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε.

Προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε ζυμαρικά με φρέσκα ντοματίνια, μαϊντανό και παρμεζάνα.