smoked tilapia with grapefruit

Καπνιστό Τσιλάπια με συνταγή γκρέιπφρουτ και τζίντζερ



Τα ψάρια καπνίσματος είναι πολύ ταχύτερα από το βόειο κρέας ή άλλα κρέατα. Έτσι, δεν θα σας χρειαστεί πολύς χρόνος για να προετοιμάσετε αυτά τα φιλέτα tilapia, καθώς και την αξιοσημείωτη σάλτσα.

Ingredients

2 Μεγάλα γκρέιπφρουτ, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα

1 ίντσα ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

3 σκελίδες σκόρδο

¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού

1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 φιλέτα τιλάπιας

Preparation

Φτιάξτε τη μαρινάδα τοποθετώντας το γκρέιπφρουτ κομμένο στα τέσσερα, το τζίντζερ, το σκόρδο, το λάδι, τη σάλτσα ψαριού, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαστείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αναμειχθούν καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ σκεπάζουμε τα φιλέτα τιλάπιας στη μαρινάδα. Γυρίστε τα ψάρια ώστε να καλυφθούν εντελώς. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 275ºF χρησιμοποιώντας μπισκότα ξύλου της επιλογής σας (σκλήθρα, ειρηνικό, μήλο).

Αφαιρέστε τα φιλέτα τιλάπιας από τη μαρινάδα και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα καπνιστών και βάλτε τη σχάρα στο καπνιστή Bradley. Καπνίστε τα ψάρια μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 145ºF, περίπου 2 ώρες.

Αν θέλετε σερβίρετε με τσιγαρισμένα λαχανικά και πασπαλίζετε με φρέσκα κρεμμυδάκια.