Καπνιστό Στρείδια Συνταγή για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Γεια σας καπνιστές! Αν ψάχνετε για μια συνταγή γεμάτη πάθος και συμβολικό νόημα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, διαβάστε!
Οι άνθρωποι από καιρό θεωρούσαν τα στρείδια ως μια ρομαντική λιχουδιά. Έχουν αλμυρή γεύση και βελούδινη υφή. Μπορείτε να απολαύσετε τα στρείδια με διάφορους τρόπους – με ψιλοκομμένα λαχανικά, με χυμό λάιμ και βότανα ή απλά ωμά. Αλλά στο Bradley Smoker, γνωρίζουμε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσετε τα στρείδια είναι το κάπνισμα. Ποια καλύτερη μέρα για να πυροδοτήσετε τον καπνιστή από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Εντυπωσιάστε αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο αφιερώνοντας χρόνο από τη μέρα σας για να ετοιμάσετε αυτή τη νόστιμη πιατέλα με καπνιστά στρείδια με μισό κέλυφος. Θα σε αγαπήσουν για αυτό.
Ingredients
¾ Φλιτζάνι μη ιωδιούχο αλάτι
1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
3 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι μπράντι
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
2 στροφές του μύλου πιπεριάς
2 παύλες καυτερής σάλτσας
1,5 γαλόνια νερό
Ανακατέψτε καλά. Όταν διαλυθούν το αλάτι και τα σάκχαρα, ανακατεύουμε τα ωμά στρείδια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 ώρες.
Preparation
Προετοιμασία στρειδιών:
Είτε αγοράζετε είτε μαζεύετε στρείδια, βεβαιωθείτε ότι είναι περίπου μεσαίου μεγέθους και φρέσκα. Το ιδανικό μέγεθος είναι οπουδήποτε μεταξύ 5″-7″ χωρίς κούμπωμα.
Τώρα έρχεται το διασκεδαστικό κομμάτι. Σκουπίστε τα στρείδια σας. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε μερικά για να φάτε ωμά, προσέξτε να μην βάλετε μικρά θραύσματα από κελύφη στρειδιών στο σημείο που βρίσκεται το κρέας. Αυτά τα κομμάτια του κελύφους δεν είναι πολύ εύγευστα, ούτε βοηθούν πολύ όταν προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε την αγαπημένη σας!
Smoking The Oysters:
Χρησιμοποιώντας κρύο νερό, ξεπλύνετε κάθε ωμό στρείδι και τοποθετήστε το σε μια λαδωμένη σχάρα, σχάρα λαχανικών ή σχάρα καπνιστών. Ό,τι κι αν αποφασίσετε, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε κάτι που επιτρέπει στον καπνό να φτάσει στην κάτω πλευρά του στρειδιού.
Ρυθμίστε το καπνιστή σας στους 225°F και καπνίστε από 1,5 έως 2 ώρες ανάλογα με το γούστο, χρησιμοποιώντας το ξύλο της επιλογής σας (κέδρος, σκλήθρα ή αγριόχορτο).
Ολοκληρώστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και οποιαδήποτε άλλα βότανα ή γεύσεις επιθυμείτε. Γιατί να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο και να πειραματιστείτε με μερικές διαφορετικές περίπλοκες γεύσεις; Μπορεί να βρείτε κάτι που σας αρέσει πολύ. Εάν το κάνετε (ή δεν το κάνετε για αυτό το θέμα) ενημερώστε μας σχετικά στα σχόλια παρακάτω. Καλή τύχη!
Εδώ σας εύχομαι καλή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Η Bradley Smoker είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε καπνιστές τροφίμων, ψησταριές και συνταγές καπνίσματος τροφίμων. Οι παραπάνω εικόνες και η συνταγή δεν είναι δικές μας.