Smoked Jerk Tilapia and Pineapple Rice Pilaf Recipe

Καπνιστό Τσίμπια και συνταγή PINEAPPLE Rice Pilaf



Αυτή η καπνιστή jerk tilapia και η συνταγή ρύζι ανανά μπορεί να φαίνεται εκφοβισμό στην αρχή. Αλλά, αν είστε υπομονετικοί και ακολουθήστε τις οδηγίες, θα έχετε ένα πιάτο που δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και όμορφο.

Ingredients

1 κιλό Τιλάπια, γύρω στα 3-4 φιλέτα

1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

1 κγ μαύρο πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

2 κσ αλάτι

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 Ολόκληρος ανανάς

1 κόκκινη πιπεριά - ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

6 Πράσινα κρεμμυδάκια - κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο - ψιλοκομμένες

6 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι

Μπισκετάκια με γεύση Bradley - Μείγμα Alder, Apple ή Pacific

Preparation

Φτιάξτε το μπαχαρικό ανακατεύοντας μαζί το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη σκόνη σκόρδου, το αλεσμένο τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το τριμμένο γαρύφαλλο και το αλάτι.

Τρίψτε το μπαχαρικό σε όλο το ψάρι.

Ρυθμίστε τον καπνιστή στους 275°F χρησιμοποιώντας μπισκότα γεύσης Bradley της επιλογής σας (το μείγμα σκλήθρου, μήλου και ειρηνικού λειτουργούν καλά).

Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε μια σχάρα καπνιστών και βάλτε τη σχάρα στο Bradley Smoker σας.

Καπνίστε τα ψάρια μέχρι να φτάσουν σε εσωτερική θερμοκρασία 145°F (περίπου 2 ώρες).

Αφαιρέστε από τον καπνιστή.

Κόβουμε τον ανανά στη μέση από πάνω προς τα κάτω. Κοίλαστε κάθε μισό ανανά βγάζοντας όλη τη σάρκα του ανανά. Κόψτε τα φρούτα του ανανά σε μικρά κομμάτια και πετάξτε το σκληρό μέρος του πυρήνα.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή γουόκ, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε κόκκινη πιπεριά και σκελίδες σκόρδο σε κυβάκια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά.

Προσθέστε τον ανανά και τα πράσινα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι και τηγανίζουμε για άλλα 7-10 λεπτά. Ζεσταίνουμε καλά το ρύζι και ανακατεύουμε συχνά, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Θρυμματίζουμε την καπνιστή τιλάπια σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια σε όλο το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε το ψάρι να αναμειχθεί μέσα από το ρύζι πιλάφι.

Ρίχνετε με κουτάλι το ρύζι πιλάφι στις μισές φέτες ανανά και σερβίρετε.