Smoked Salmon Salad Recipe

Καπνιστό Σαλάτα σολομού Συνταγή



Αυτό είναι ένα όμορφο και υγιεινό πιάτο, με συνδυασμό διαφορετικών υφασμάτων και γεύσεων. Υπάρχουν πολλοί καπνιστές σολομού στην αγορά, αλλά δεν συγκρίνονται με τους σπιτικούς. Καπνίστε το δικό σας με ένα ήπιο ξύλο όπως το Alder ή το Pacific Blend.

Ingredients

1 φιλέτο σολομού

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

6 φλιτζάνια πράσινα φύλλα μαρούλι - χοντροκομμένα

1 Φλιτζάνι μάραθο σε λεπτές φέτες

2 Αχλάδια - χωρίς πυρήνα και κομμένα σε φέτες

1 φλιτζάνι βατόμουρα

2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι

½ φλιτζάνι ντρέσινγκ για ασιατική σαλάτα

Μπισκετάκια με γεύση Bradley - Μείγμα Alder ή Pacific

Preparation

Φτιάξτε τη μαρινάδα ανακατεύοντας μαζί το σησαμέλαιο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το τριμμένο μαύρο πιπέρι. Περιχύνουμε τον σολομό και αλείφουμε με πινέλο ώστε το ψάρι να είναι ομοιόμορφα καλυμμένο. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Τοποθετήστε το φιλέτο σολομού σε μια σχάρα καπνιστών.

Ρυθμίστε το καπνιστή στους 250°F χρησιμοποιώντας μπισκότα Bradley Flavour (Μίγμα Alder ή Pacific).

Καπνίστε το ψάρι για περίπου 3 ώρες ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του ψαριού φτάσει τους 145°F.

Βάζουμε τον σολομό στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις κρυώσει, θρυμματίζουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια.

Συναρμολογήστε τη σαλάτα βάζοντας λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι σε ένα πιάτο. Από πάνω βάζουμε μάραθο σε φέτες, αχλάδια, βατόμουρα, θρυμματισμένο σολομό. Περιχύνουμε με ντρέσινγκ σαλάτας και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Σερβίρισμα.

Συνταγή από: Στηβ Σίλκα