Maui Hickory Smoked Arctic Char Recipe

Ο Maui Hickory καπνίζει Αρκτικός char Συνταγή



Πρόσφατα πήρα έναν ψηφιακό καπνιστή Bradley. Από τότε, έχω αποθηκεύσει τον καταψύκτη μου με οτιδήποτε νομίζω ότι θα κάνει για μεγάλο κάπνισμα. Αφού έβλεπα όλες τις μισές τιμές Arctic Char στο τοπικό παντοπωλείο, αποφάσισα να επωφεληθώ και να δω αν θα ήταν τόσο καλό κάπνισμα όσο είχα σκεφτεί. Δεν ήμουν απογοητευμένος. Το καπνιστό char είναι τόσο καλό όσο κάθε καπνιστό σολομό που είχα. Αυτή η συνταγή λειτουργεί επίσης εξαιρετικά με την πέστροφα ουράνιου τόξου, τον σολομό Coho, & Pickerel.

Ingredients

Συστατικά άλμης:

4 φλιτζάνια νερό

 Φλιτζάνι αλάτι kosher

1 Φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

¾ Κύπελλο ροδάκινο Schnapps

Αλλα συστατικά:

Αυθεντική σάλτσα μαρινάδας με παϊδάκια Maui

Μαύρο πιπέρι τριμμένο

Μπισκότα Hickory

Preparation

Κόψτε τον ξυλάνθρακα σε κομμάτια πλάτους 2 ιντσών και το δέρμα με άλμη προς τα επάνω για 10-12 ώρες.

Ξεπλύνετε τα ψάρια, στεγνώστε τα με μια πετσέτα και τοποθετήστε τα σε σχάρα σε δροσερό μέρος. Αφήστε να καθίσει για 2-3 ώρες.

Βουρτσίστε τα ψάρια με Μαρινάδα με παϊδάκια Maui. Προσθέστε φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι της αρεσκείας σας.

Χρησιμοποίησα μπισκότα Hickory ως προσωπική προτίμηση και άρχισα να καπνίζω το ψάρι στα 150ºF για 2 ώρες, βουρτσίζοντας ξανά το ψάρι μετά την 1η ώρα με μαρινάδα Maui ribs. Αύξηση σε 160ºF για 2 ώρες. Τερματισμός στα 170ºF για 1 με 2 ώρες, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 130/140ºF.

Αφαιρέστε από τον καπνιστή και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 1 ώρα) πριν το σφραγίσετε με κενό.