alt="Smoked Trout"

Τέλειος Καπνιστή πέστροφα Συνταγή



Η πέστροφα είναι το τέλειο ψάρι για τον καυτό καπνό, χάρη στο διαχειρίσιμο μέγεθος, την υφή και την εκπληκτική γεύση.

Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι μια άμεσα διαθέσιμη πηγή τροφής και πολλή διασκέδαση για να πιάσει. Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω το Σάββατο το πρωί και να στρέψετε σε λίγους εαυτούς σας, τότε είστε σίγουροι ότι θα βρείτε κάποιες στο τοπικό σας παντοπωλείο.

Μπορείτε να σερβίρετε καπνιστή πέστροφα ως ορεκτικό, ένα πλούσιο γεύμα ή να προσθέσετε γεύση σε σούπες και βουτιά! Ωστόσο, αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε τα ψάρια σας, εγγυόμαστε ότι θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή καπνιστών πέστροφας.

Ingredients

2-3 κιλά (5-7 λίβρες) πέστροφας. Επαγγελματική συμβουλή: Η μέση πέστροφα 33 cm (13 in.) ζυγίζει 0,45 kg (1 λίβρα).

Η άλμη:

2 λίτρα (½ γαλόνι) νερό

120 ml (½ φλιτζάνι) ζάχαρη

120 ml (½ φλιτζάνι) καστανή ζάχαρη

120 ml (½ ντοεπάνω) αλάτι

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) σκόνη σκόρδου

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) τσίλι σε σκόνη

45 ml (3 κουταλιές της σούπας) χυμός λεμονιού

Preparation

Τοποθετούμε την πέστροφα σε ένα γυάλινο ταψί και ρίχνουμε άλμη. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι επιφάνειες των ψαριών έρχονται σε επαφή με την άλμη.

Βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Αφαιρέστε την πέστροφα από το πιάτο και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Στεγνώστε και αφήστε το σε σχάρα καπνιστών για μία ώρα. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το ψάρι στη σχάρα καπνιστών έτσι ώστε ο καπνός να φτάσει στο εσωτερικό του ψαριού. Για τα φιλέτα, τοποθετήστε τα ψάρια με τη φλούδα προς τα κάτω.

Μέθοδος καπνίσματος:

Προθερμάνετε το καπνιστή Bradley στους 107°C (225°F). Προτείνουμε τα Bisquettes Alder για καπνό.

Καπνίζετε την πέστροφα για έως και 4 ώρες, προσέχοντάς την για να μην στεγνώσει. Η μικρότερη πέστροφα μπορεί να καπνιστεί πλήρως σε μόλις 1½ ώρες, αλλά μπορεί να μείνει περισσότερο για πιο δυνατή γεύση καπνού.

Όταν τελειώσουν τα ψάρια, μπορείτε να τα φάτε φρέσκα εκτός του καπνιστή, ως ορεκτικό ή ως συστατικό σε άλλο πιάτο – δηλαδή, αν μπορείτε να αντισταθείτε στο να τα φάτε όλα πριν από τότε!

Βάλτε τα υπολείμματα στο ψυγείο για μέρες ή καταψύξτε για μήνες. Αν αποφασίσετε να τα ρίξετε στην κατάψυξη, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε πρώτα το κρέας από τα κόκαλα.

Αυτή είναι μια εύκολη, υπέροχη συνταγή για καπνιστή πέστροφα που μπορεί να κάνει ο καθένας. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε γιατί το αποκαλούμε την τέλεια συνταγή για καπνιστή πέστροφα. Η ημίγλυκη και αλμυρή γεύση σε συνδυασμό με φρέσκια πέστροφα θα είναι ακαταμάχητη στους καλεσμένους σας!