Grilled Steelhead Trout with Creamy Dijon Dill Garlic Sauce

Ψημένο Πέστροφα με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου Dijon Dill



Μάθετε πώς να φτιάχνετε πέστροφα από χαλύβδινα κεφάλαια με κέδρο με κρεμώδη σάλτσα σκόρδου Dijon Dill.

Ingredients

1 λίβρα χάλυβα (ή σολομός)

1 Σανίδα κέδρου

2 πρέζες αλάτι kosher

2 πρέζες μαύρο πιπέρι

2 πρέζες φρέσκο άνηθο

1 καρύκευμα για όλες τις χρήσεις

    Σάλτσα άνηθου:

     1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

    1 Φλιτζάνι ζωμό κότας

    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

    ¾ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα

    1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο

    1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

    Preparation

    Ξεκινήστε βυθίζοντας την σανίδα κέδρου σας σε νερό για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια ετοιμάστε τη φωτιά σας και απανθρακώστε τη μία πλευρά της σανίδας κέδρου σας.

    Κατά την απανθράκωση αλατοπιπερώστε την πέστροφα σας και ανακινήστε τη σκόνη του Dom.

    Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τη σανίδα σας και τοποθετήστε τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω στις σανίδες σας και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το επιθυμητό ή η σάρκα του ψαριού να ξεφλουδίσει.

    Για τη σάλτσα, βάλτε ένα ολλανδικό φούρνο ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το σβήνουμε και μειώνουμε στο μισό. Στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο και τη μουστάρδα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ζεσταθούν.

    Πιάνουμε ρίχνοντας σάλτσα στον πάτο του πιάτου και στρώνοντας ψάρια πάνω από τη σάλτσα.

    Συνταγή: Jacob Parmentier.