A Kedgeree Breakfast with Bradley Smoked Ling

ΕΝΑ Kedgeree Breakfast με το Bradley Smoked Ling

Sandra Tate

Μας υπενθυμίζουμε συνεχώς από τους περιβαλλοντολόγους να δοκιμάσουμε διαφορετικά ψάρια για να βοηθήσουμε στη διατήρηση των αποθεμάτων ψαριών μας. Εδώ γίνονται δημιουργικοί με το Ling ...

Ingredients

για το kedgeree (αρκετό για τέσσερα):

750 γρ κρύο καπνιστό φιλέτο λίινγκ

50 γρ βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο & ψιλοκομμένο

2 εκ. κύβο φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο & ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ Madras

300 ml ρύζι μπασμάτι

600 ml ζωμός κοτόπουλου

αλάτι πιπέρι

να τελειώσω:

4 αυγά, βρασμένα για 6 λεπτά, κρυωμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

χυμό από ένα λεμόνι, για γεύση

Preparation

Αυτό το μήνα παρουσιάζουμε το ling - δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό; Λοιπόν, είναι κοντά στον μπακαλιάρο ή τον μπακαλιάρο στην εμφάνιση. ένα υπέροχο λευκό, ξεφλουδισμένο ψάρι που είναι και ευαίσθητο και ζουμερό όταν καπνίζεται. Οι περιβαλλοντολόγοι μας υπενθυμίζουν συνεχώς να δοκιμάσουμε διαφορετικά ψάρια για να βοηθήσουμε στη διατήρηση των ιχθυαποθεμάτων μας. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, θα με πίεζαν πολύ να ξεχωρίσω τη διαφορά μεταξύ λίγκρας και μπακαλιάρου μπακαλιάρου, αλλά καθώς τα φιλέτα που προσφέρω στο ιχθυοπωλείο μου ήταν τα πιο χοντρά και με την καλύτερη εμφάνιση εκείνη την ημέρα, αγόρασα λινγκ. Κάπνισα εν ψυχρώ ένα φιλέτο που ζύγιζε 750 γραμμάρια και αποφάσισα να κεράσω την οικογένεια με ένα από τα καλύτερα κυριακάτικα πρωινά που ξέρω, το kedgeree. Θα μπορούσε να βελτιωθεί μόνο αν κάποιος άλλος κάνει το μαγείρεμα. Απλώς κοιτάξτε αυτές τις υπέροχες υγρές νιφάδες ψαριών!

Μέθοδος Κάπνισμα λίγων: 

Φτιάξτε μια άλμη από 1 λίτρο βραστό νερό, 30 γρ αλάτι και 20 γρ καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι και η ζάχαρη και στη συνέχεια κρυώστε εντελώς πριν βυθίσετε το φιλέτο του λίγκ, με τη σάρκα προς τα κάτω στην άλμη. Αφήνουμε για 1 ώρα και μετά τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα, ακάλυπτα, στο ψυγείο.

Τοποθετήστε το Bradley Smoker με μια στοίβα μπισκότα βελανιδιάς, συνδέστε το κουτί κρύου καπνίσματος και αφήστε το ντουλάπι να γεμίσει με καπνό. Βάλτε τη φλούδα του φιλέτου προς τα κάτω σε ένα συρμάτινο ράφι και καπνίστε για 1 1/2 ώρα.

Τελειώστε στην κουζίνα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώστε τη φλούδα του φιλέτου με την πλευρά προς τα κάτω σε ένα ταψί και ψήστε για 10 λεπτά, αφαιρέστε και αφήστε την στην άκρη.

Λιώστε 30 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ιδρώστε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο τζίντζερ για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέστε τον κουρκουμά, τη σκόνη κάρυ, λίγο πιπέρι, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το ρύζι μπασμάτι. Τα γυρίζουμε όλα μαζί με μια σπάτουλα μέχρι να επικαλυφθεί και να γυαλίσει το ρύζι. Προσθέστε τον ζεστό ζωμό και αφήστε να σιγοβράσει. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στη χαμηλότερη φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί σχεδόν το ρύζι.

Αφαιρέστε το καπνιστό ling από το δέρμα σε μεγάλες νιφάδες, φροντίζοντας να αφήσετε πίσω και τα κόκαλα. Προσπαθήστε να μην σπάσετε τα ψάρια πολύ καθώς το κάνετε. Προσθέστε το καπνιστό λίινγκ στο ρύζι και διπλώστε απαλά. επαναφέρετε στη φωτιά για άλλα 3-5 λεπτά μέχρι να ξαναζεσταθεί το ψάρι και να μαλακώσει το ρύζι.

Προσθέστε τον μαϊντανό μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο (κομμένο σε κύβους) και το χυμό λεμονιού για γεύση. Τοποθετούμε από πάνω τα βραστά αυγά στη μέση και σερβίρουμε αμέσως.

Δρυς
 Ξύλο

Oak Bisquettes for Bradley Smokers

Το πιο ευπροσάρμοστο ξύλο από όλα είναι η βελανιδιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα με πουλερικά, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί και κυνήγι.

Shop Now