Irish Boxty with Hot Smoked Salmon

Irish Boxty with Hot Καπνιστός σολωμός

Dan Shahin

Το Boxty, μια παραδοσιακή ιρλανδική τηγανίτα πατάτας, είναι το τέλειο σκεύος για ένα πλήθος επικαλύψεων. Επιλέξαμε να το κορυφώσουμε με ζεστό καπνιστό σολομό με καπνιστά σπαράγγια και κρέμα γάλακτος, αλλά ένας κλασικός συνδυασμός καπνιστού μπέικον και αυγού κάνει ωραία! Πραγματικά, όλα πάνε με το Boxty.

Ingredients

Για το Boxty

1 ½ φλιτζάνι τριμμένες ωμές πατάτες

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι πουρές πατάτας που περίσσεψε

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας άπαχο γάλα

¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Για τον ζεστό καπνιστό σολομό

2 φιλέτα σολομού

¼ καστανή ζάχαρη

1 κ.σ αλάτι

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι κρεμ φρεν

Μια γαρνιτούρα (χρησιμοποιήσαμε κάρδαμο, αλλά φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό, άνηθο κ.λπ.)

Preparation

Μέθοδος:

Αφήστε το δέρμα στον σολομό. Εάν το φιλέτο έχει πάχος πάνω από 1″, κόβετε τη σάρκα κάθε 2″ έως 3″ περίπου 1/2″ έως 3/8″ βάθος, παράλληλα και τρέχοντας προς την κατεύθυνση του πλευρού. Απλώστε τον σολομό με φυτικό λάδι. Πρέπει να είναι πλήρως επικαλυμμένο, αλλά να μην στάζει λάδι.

Περιχύνουμε γενναιόδωρα τον σολομό με ένα μείγμα ζάχαρης και αλατιού. Μη διστάσετε να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά και βότανα στο τρίψιμο, όπως άνηθο, ξηρή μουστάρδα ή σκόνη κρεμμυδιού. Τρίψτε το μείγμα της ζάχαρης, του αλατιού και των μπαχαρικών στο φιλέτο.

Τυλίγουμε τα φιλέτα σολομού, από σάρκα με σάρκα, με πλαστική μεμβράνη και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μετά τη διαδικασία σκλήρυνσης, τοποθετήστε τον σολομό σε μια σχάρα με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και στον προθερμασμένο καπνιστή σας στους 80°C για 2,5 έως 3,5 ώρες. (Ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του φιλέτου. Θα πρότεινα να τα ελέγξετε μετά από 2 ώρες).

Προετοιμάστε τα σπαράγγια κόβοντας το ξυλώδες μέρος του στελέχους. Δώστε τους ένα ελαφρύ πινέλο με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι. Καπνός στο επάνω ράφι για περίπου. 90 λεπτά.

Όταν ο σολομός σας είναι σχεδόν έτοιμος, ρίξτε τις τριμμένες πατάτες με το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας μέχρι να ενωθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αυγό και το άπαχο γάλα. ανακατεύουμε στις πατάτες. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε μέσα το μείγμα πατάτας, σχηματίζοντας μπουρεκάκια με διάμετρο περίπου 2 ίντσες. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Γεμίστε με τον καπνιστό σολομό, μια κούκλα κρεμ φρέσ και πασπαλίστε με κάρδαμο κήπου ή λίγο φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες για να το γαρνίρετε.

Το Boxty είναι μια ευέλικτη βάση για πολλές ποικιλίες επικαλύψεων. Μια παραδοσιακή επικάλυψη από καπνιστό μπέικον και αυγό ταιριάζει υπέροχα ή κάτι μοναδικό όπως το στήθος καπνιστή πάπιας με μια φρουτώδη κομπόστα για μια γλυκιά και αλμυρή απόλαυση.